• Problem z kartą microsd

Regole del forum:Clicca per leggere le regole del forum

1. Il titolo dell'argomento dovrebbe contenere il modello completo del supporto dati e la breve descrizione del problema.
  2. ToIl messaggio dell'argomento dovrebbe contenere la descrizione estesa del problema, ciò che è stato verificato, le conclusioni e la domanda.
  3. È ASSOLUTAMENTE VIETATO caricare la documentazione completa. Puoi caricare solo la piccola parte della documentazione che semplifica la diagnostica o la riparazione. Non è consentito caricare più di una pagina completa di documentazione per singolo argomento.
  4. È consentito descrivere un solo dispositivo difettoso per singolo argomento - dovresti sempre aprire un nuovo argomento per ogni dispositivo successivo.

#1 Problem z kartą microsd

da rubin714p 12 luglio 2017, 17:22
Witam. Znajomy dał mi kartę pamięci microsd. Na karcie jedyne co pisze to HC 64 GB. Chciał aby skopiować mu zdjęcia ze starej Nokii na tę kartę .Ale jest problem . Formatuję ją minitool partition na NTFS. Próbuję otworzyć pod Windows Xp i komunikat aby sformatować kartę .Więc próbuję formatować ale jest tylko wybór xeFAT. Dałem mu swoją kartę 2GB u mnie działała a on twierdzi ,że u niego nie działa ani telefonie ani w tablecie.

Re: Problem z kartą microsd

da Google Adsense [BOT] 12 luglio 2017, 17:22

#2 Re: Problem z kartą microsd  [RISOLTO]

da johannowak 14 luglio 2017, 01:47
Sprawdź w specyfikacji sprzętu, czy obsługuje karty sdhc 64 GB. Również sprawdź, czy czytnik w twoim urządzeniu obsługuje tak dużą kartę. Trzeba sprawdzić tę kartę na nowszym sprzęcie pod Win7 lub linuksem czy nie jest fake (oszukana), zapisując i odczytując całą powierzchnie. Z kolei karta 2 GB może nie być widoczna w urządzeniu typu smartfon, tablet, zanim zostanie sformatowana w tym urządzeniu i przypisana do niego. Weź też poprawkę na błąd styku w gnieździe czytnika, co bywa częstą przyczyną padania kart sdhc, ale zwykle wstają po sformatowaniu pod Windows 7,8,10. Pozdrawiam.

#3 Re: Problem z kartą microsd

da rubin714p 17 luglio 2017, 19:18
Gość narobił szumu. Włożył jakąś inną uszkodzoną kartę a nie te 2GB ode mnie. Przyjechał szuka karty w portfelu a tam kilka kart i nie wie która ode mnie. Znalazł i okazuje się ,że jest dobra.

Re: Problem z kartą microsd

da Google Adsense [BOT] 17 luglio 2017, 19:18