• SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the full model of data carrier and the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem, what was checked, your conclusions and the question.
  3. Uploading of any complete instruction/schematics files is STRICTLY PROHIBITED. You can only upload the small portion of documentation which simplifies the diagnostics/repair. You are not allowed to upload more than one complete page of instruction/schematic per single topic.
  4. It is only allowed to describe one faulty device per topic - you should always open a new topic for each subsequent device.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

by danao77 4 June 2017, 14:23
Witam. Pendrive martwy. W pendrive NAND flash SDTNSGAMA 016G i kontroler 20-82-00388-a0. Nie wiem który z programatorów poradzi sobie z odczytem z uwagi na brak pdf-u i który program poradzi sobie z poskładaniem danych w całość.
Zmieniałem kontroler z takiego samego pendrive jednak, po zaaplikowaniu w USB mignie dioda i nie jest w ogóle widoczny w żadnym systemie win7, czy ubuntu. Bałem się o uszkodzenie danych we flashu, więc przełożyłem ponownie sprawny kontroler do uszkodzonego SDTNSGAMA 016G. Bez zmian, martwy. Sprawny pendrive po złożeniu działa poprawnie. W martwym odpiąłem zasilanie kontrolera i podłączyłem do usb. Wypiąłem z usb i ponownie podpiąłem zasilanie kontrolera. Ponowne wpięcie w usb powoduje zachowanie jak na kontrolerze ze sprawnego sandiska, czyli króciutko mignie dioda i pozostaje nadal martwy.
Proszę wszystkich o wszelkie możliwe sugestie, za które z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam Danao77.

Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

by Google Adsense [BOT] 4 June 2017, 14:23

#2 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

by arvika 4 June 2017, 22:15
Jak dane ważne to nie kombinuje więcej bo w końcu tych danych się pozbędziesz. Trzeba odczytać moduł pamięci i poskładać dane w całość emulując wirtualny kontroler. Jesteś pewien że chodzi o 20-82-00388-a0, a nie o 20-82-00308-a0?

#3 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

by danao77 5 June 2017, 10:48
Witam, oczywiście kombinacji już żadnych... W 100% kontroler to 20-82-00388-a0. Załączam fotki dla potwierdzenia.
Fotki można dla czytelności sporo powiększyć.
Pozdrawiam.

You have to be logged in to view the files attached to this post.

#4 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

by arvika 5 June 2017, 13:06
To jest nowy kontroler. Natomiast procedura jest taka sama. Trzeba zgrać pamięć i poskładać to w całość.

#5 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

by danao77 5 June 2017, 13:13
A czy programator NAND Lite odczyta sprawnie zawartość SDTNSGAMA 016G? No i nie wiem gdzie i za ile dostane symulator kontrolera do poskładania danych.

#6 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

by arvika 5 June 2017, 13:15
Ten czytnik to jakis tam koszt. Do tego musiałbyś wydać jakies 15-30 tyś na program do składania danych + szkolenie + czas. Wydaje mi się że taniej będzie Ci zlecić to komuś ;)

#7 Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

by danao77 5 June 2017, 13:20
OK, dziękuję.
Proszę odczytać PW.
Pozdrawiam.

Re: SanDisk SDCZ48-016G odzyskanie danych.

by Google Adsense [BOT] 5 June 2017, 13:20
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).