Pravila foruma: Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu
Re: [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Szukam wsadu bios HP 255 G1
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 27 Januar 2017, 11:35
#2 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Szukam wsadu bios HP 255 G1
Napisal/-a JPserwis • 27 Januar 2017, 12:33
Tutaj masz wsad i sprawdzony bios-hp-2000-2b19wm-inventec-kf14br-6050a2498701-mb-a02-tpn-i106-t47848.html#p106829
#6 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Szukam wsadu bios HP 255 G1
Napisal/-a Vogelek23 • 27 Januar 2017, 22:18
madmax napisal/-a:Byłoby dobrze aby każdy po rozszyfrowaniuTak właśnie działa ten program - w najnowszej wersji ma edytor bazy danych. Sprawdzałeś w ogóle ten program, czy tylko piszesz, co sam wymyślisz?
położenia klucza i numeru seryjnego mógł dodawać takiego laptopa do tej bazy danych to wtedy ten soft byłby mega pomocny
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
#7 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Szukam wsadu bios HP 255 G1
Napisal/-a madmax • 27 Januar 2017, 23:08
Edytor bazy danych występuje jako oddzielny program więc go nie zauważyłem. bo w samym programie nie ma takiej funkcji dodania kolejnego sprzętu, ale to nie znaczy, że admin powinien dawać tak złośliwe komentarze.
Do kolegi JPserwis: Zaprogramowałem bios tym wsadem od HP 2000 i niestety dalej jest to samo miga caps lock dwa razy więc muszę szukać innego pliku. Oczywiście serial i klucz przerobiłem i chciałem to wpisać do tej bazy danych, ale u mnie wywala błąd, że to nie jest prawidłowa aplikacja win32.
Do kolegi JPserwis: Zaprogramowałem bios tym wsadem od HP 2000 i niestety dalej jest to samo miga caps lock dwa razy więc muszę szukać innego pliku. Oczywiście serial i klucz przerobiłem i chciałem to wpisać do tej bazy danych, ale u mnie wywala błąd, że to nie jest prawidłowa aplikacja win32.
#8 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Szukam wsadu bios HP 255 G1
Napisal/-a Vogelek23 • 27 Januar 2017, 23:39
W kwestii problemów z programem do zmiany klucza i S/N, proszę zamieścić wątek w stosownym dziale (NAPRAWA WARSZTAT) lub bezpośrednio w wątku z udostępnioną aplikacją (DIY). Mam tylko nadzieję, że uruchamiasz go na prawach administratora?
Co zaś do mojego komentarza, to właściwie nie był komentarz, lecz pytanie i nie zawierało w sobie ani krzty złośliwości - wprost przeciwnie, miało za zadanie wyłącznie zasugerować Ci dokładniejsze sprawdzenie zawartości archiwum. Jak widać, spełniło je doskonale.
I jeszcze w kwestii BIOS - czy próbowałeś zaprogramować kość tym wsadem, ale bez jakiegokolwiek jego przerabiania?
Co zaś do mojego komentarza, to właściwie nie był komentarz, lecz pytanie i nie zawierało w sobie ani krzty złośliwości - wprost przeciwnie, miało za zadanie wyłącznie zasugerować Ci dokładniejsze sprawdzenie zawartości archiwum. Jak widać, spełniło je doskonale.
I jeszcze w kwestii BIOS - czy próbowałeś zaprogramować kość tym wsadem, ale bez jakiegokolwiek jego przerabiania?
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
#10 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Szukam wsadu bios HP 255 G1
Napisal/-a madmax • 28 Januar 2017, 13:10
Zaprogramowałem bios wsadem bez przeróbek i ciągle bez zmian. Początkowo miałem zwarty tranzystor Q303 i wymieniłem na nowy bo laptop się wcale nie uruchamiał a teraz startuje tylko ciemny ekran i miga dwa razy caps lock.
-- Dodano: sobota, 28 sty 2017, 15:43 --
Po wyczyszczeniu gniazda pamięci RAM i przełożeniu jej do drugiego slotu laptop uruchomił się prawidłowo i działa w porządku.
Oryginalny wsad bios okazał się dobry i taki zostawiłem a miganie diody Caps Lock czasami niezbyt trafnie określa usterkę.
-- Dodano: sobota, 28 sty 2017, 15:43 --
Po wyczyszczeniu gniazda pamięci RAM i przełożeniu jej do drugiego slotu laptop uruchomił się prawidłowo i działa w porządku.
Oryginalny wsad bios okazał się dobry i taki zostawiłem a miganie diody Caps Lock czasami niezbyt trafnie określa usterkę.
[ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Szukam wsadu bios HP 255 G1
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 28 Januar 2017, 13:10
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov
_______________________________Vse pravice pridržane. Nepooblaščeno kopiranje vsebine te spletne strani ali njenega dela je strogo prepovedano.
Vse blagovne znamke, izdelki ali storitve, objavljene na tej spletni strani, pripadajo njihovim zakonitim lastnikom, so avtorsko zaščitene in se uporabljajo samo v informativne namene.