• Lenovo Z51-70 Windows 10, Veriface nie działa

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#1 Lenovo Z51-70 Windows 10, Veriface nie działa

przez bumper1 16 grudnia 2016, 13:26
Trafił do mnie Lenovo Z51-70 80K601E1PB z całkowicie padniętym dyskiem. W laptopie był Windows 10.
Zainstalowałem "goły" system na nowym dysku. Problemem jest to że właściciel koniecznie chce mieć aplikację
veriface. Przy wyszukiwaniu sterowników (także po numerze seryjnym) znajduje jedynie sterowniki do 8.1.
Znalazłem też masę wątków o tym że veriface nie działa po upgrade z 8.1 do 10, u mnie oczywiście też nie działa.
Ale skoro ten model wyszedł z WIN 10 i działającą aplikacją, to problem musi mieć rozwiązanie.
Szukam ogólnych tematów WIN10 + veriface, ale nie trafiłem na nic przydatnego.
Model Z41-70, ma sterowniki pod WIN10, przy których pisze, że pasują też do Z51, zainstalowałem z nich
kamerkę, ale veriface dalej jest nieobecne, więc musi się znajdować w innym intalatorze, którego nie ma
w plikach do ściągnięcia dla Z41.

Re: Lenovo Z51-70 Windows 10, Veriface nie działa

przez Google Adsense [BOT] 16 grudnia 2016, 13:26

#3 Re: Lenovo Z51-70 Windows 10, Veriface nie działa

przez bumper1 22 grudnia 2016, 09:56
Tak, właśnie ten sterownik był w Z41 i instalowałem go wcześniej. Właściciel odebrał laptopa bez programu. Temat do zamknięcia.

#4 Re: Lenovo Z51-70 Windows 10, Veriface nie działa

przez Vogelek23 22 grudnia 2016, 10:09
bumper1 napisał(a):Trafił do mnie Lenovo Z51-70 80K601E1PB z całkowicie padniętym dyskiem. W laptopie był Windows 10.
Zainstalowałem "goły" system na nowym dysku.
Skoro instalowałeś system od nowa, trzeba było zainstalować Windows 8.1 i klient cieszyłby się działającym Veriface.

Re: Lenovo Z51-70 Windows 10, Veriface nie działa

przez Google Adsense [BOT] 22 grudnia 2016, 10:09