• Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

mocio 29 Листопада 2016, 14:04
Witam posiadam ładowarkę jak w temacie, ostatnio po podłączeniu ostatnio ładowarka nie zaskoczyła i zaśmierdziało, rozebrałem ja ale nie widać nic przepalonego czy uszkodzonego. Czy może mi ktoś pomóc w zdiagnozowaniu problemu?? co sprawdzić ew. wymienić. Z góry dziękuje za pomoc, poniżej zamieszczam zdjęcia.
Зображення
Зображення

Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

Google Adsense [BOT] 29 Листопада 2016, 14:04

#2 Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

Usunięty Użytkownik 402 29 Листопада 2016, 23:41
Wiem że sporo za nią zapłaciłeś, ale widząc środek to wywalił bym ją przez okno.

Mam nadzieję że masz miernik, więc zacznij od sprawdzenia bezpiecznika, sprawdź też czy nie ma zwarcia na kondensatorach elektrolitycznych. Dla bezpieczeństwa je rozładuj, szczególnie sieciowy bo cię trzepnie dość mocno.

#3 Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

mocio 30 Листопада 2016, 11:25
Znalazłem uszkodzony układ o oznaczeniu 393 podejrzewam, że dokładne oznaczenie LM393, zamówiłem. A z wykonaniem no masz racje nie jest najlepsze :) W którym miejscu będzie bezpiecznik w tej ładowarce??

#4 Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

Vogelek23 30 Листопада 2016, 12:11
mocio написав:W którym miejscu będzie bezpiecznik w tej ładowarce??
Pierwsze zdjęcie, element na lewo od żółtego kondensatora blokowego X2.

#5 Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

mocio 1 Грудня 2016, 11:33
Układ wymieniłem ale zero reakcji, po podłączeniu, układ cały po podłączeniu nic się nie stało. Beziecznik sprawdzony wszystko ok. Co mogę jeszcze sprawdzić??

Re: Ładowarka procesorowa Pentagram 444LCDMocio

Google Adsense [BOT] 1 Грудня 2016, 11:33
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість