• HP dv5-1110ew - jaka tasma matrycy pasuje?

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#1 HP dv5-1110ew - jaka tasma matrycy pasuje?

przez brynek 16 listopada 2016, 10:56
Model laptopa - HP dv5-1110ew
Model Płyty - DAQT6AMB8F0
Przerywa ekran, taśma naprawiana i chyba nie oryginał. Matryca sprawna. Podświetlanie ok.
Opis z taśmy DD0QT6LC000.
Nie jestem pewny czy ten model taśmy jest ok. Jest do tego modelu kilka taśm o tym samym wyglądzie, ale innym oznaczeniu.
Proszę o podpowiedź, może prawie ktoś ma na stole taki laptop do naprawy.

Re: HP dv5-1110ew - jaka tasma matrycy pasuje?

przez Google Adsense [BOT] 16 listopada 2016, 10:56

#2 Re: HP dv5-1110ew - jaka tasma matrycy pasuje?

przez dpELEKTRONIK 16 listopada 2016, 12:38
Z jednej z aukcji na eBay:

Description:
New LCD Screen Cable DD0QT6LC000 For HP Pavilion DV5 DV5-1000 DV5-1100 Series
Part Numbers: DD0QT6LC000 DD0QT6LC800
Condition: New

This screen cable fits the following Laptops.

HP Pavilion DV5 Series
HP Pavilion DV5-1000 Series
HP Pavilion DV5-1100 Series

#3 Re: HP dv5-1110ew - jaka tasma matrycy pasuje?

przez morph 16 listopada 2016, 12:45
Witaj

Większość tasiemek LCD dostępnych na rynku to badziewna podróbka (o ile nie wszystkie). Mam właśnie dwie takie o tych oznaczeniach DD0QT6LC000, pasują ale brak podświetlenia, problem w nich zazwyczaj to brak masy do zasilania inwertera.

#4 Re: HP dv5-1110ew - jaka tasma matrycy pasuje?

przez brynek 16 listopada 2016, 13:19
Na aukcjach już patrzyłem i nie jestem tego taki pewny. Różnie piszą o kompatybilności.

#5 Re: HP dv5-1110ew - jaka tasma matrycy pasuje?  [ROZWIĄZANY]

przez morph 16 listopada 2016, 13:29
Czego nie jesteś pewien? Nikt Ci nie odpowie jednoznacznie, że ta konkretna taśma jest prawidłowa, naklejkę można nakleić każdą. Piszę Ci z mojego doświadczenia. Taśmy o oznaczeniach DD0QT6LC800 też mam w swoim śmietniku, więc są kompatybilne, oczywiście nieoryginalne.

#6 Re: HP dv5-1110ew - jaka tasma matrycy pasuje?

przez dpELEKTRONIK 16 listopada 2016, 15:16
Przerywa ekran, taśma naprawiana i chyba nie oryginał. Matryca sprawna. Podświetlanie ok.

A może ruszając matrycą naprężenia przenoszą zawiasy i zaczyna podginać płytą a dalej to już wiemy że prawdopodobnie oderwany czip

#7 Re: HP dv5-1110ew - jaka tasma matrycy pasuje?

przez brynek 18 listopada 2016, 12:30
Założyłem nową taśmę DD0QT6LC000 i wszystko działa poprawnie. Dziękuje za pomoc.

Re: HP dv5-1110ew - jaka tasma matrycy pasuje?

przez Google Adsense [BOT] 18 listopada 2016, 12:30