• Dysk Hitachi z dekodera odblokowanie.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити повну модель носія інформації та короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми, ваші висновки та питання.
  3. Завантаження повних файлів інструкцій/схем СУВОРО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете завантажити лише невелику частину документації, яка спрощує діагностику/ремонт. Вам не дозволяється завантажувати більше однієї повної сторінки інструкцій/схем на одну тему.
  4. Дозволяється описувати лише один несправний пристрій в одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Dysk Hitachi z dekodera odblokowanie.

kwinto10 17 Травня 2016, 16:54
Witam.
Zna ktoś sposób na odblokowanie dysku HCC543232A7A380 bez użycia programatora ?
W necie znalazłem jakieś info, ale tylko na temat dysków WD

Re: Dysk Hitachi z dekodera odblokowanie.

Google Adsense [BOT] 17 Травня 2016, 16:54

#2 Re: Dysk Hitachi z dekodera odblokowanie.

Usunięty Użytkownik 402 17 Травня 2016, 23:56
Znalazłem wsady do takiego dysku. Zablokowany i odblokowany, więc można sobie porównać. Chłopaki zgrywali to za pomocą pc-3000 więc nie wiem jak ci się to przyda.
Nie wiem gdzie to udostępnić.
Sam z chęcią bym się takim pobawił, ale jakoś w łapki nie wpadł. Być może można dojść do SA dysku komendami z pod cmd?
Trzeba tylko odpowiedni kabelek.

#3 Re: Dysk Hitachi z dekodera odblokowanie.

kwinto10 18 Травня 2016, 19:02
Również znalazłem wsady na pewnym forum, tylko jak to wgrać bez programatora.
Przeglądając fora znalazłem coś o sediv Hitachi ale to darmowe nie jest.

#4 Re: Dysk Hitachi z dekodera odblokowanie.

Usunięty Użytkownik 402 19 Травня 2016, 00:26
Jak miałem dyski z tzw czarnej serii to podpinałem kabelek w miejsce zworek i do portu w komputerze za pomocą instrukcji przez CMD wydawałem polecenia dyskowi i ten po kilkunastu linijkach zmartwychwstawał. U ciebie zworek nie widzę więc trzeba zapewne sposobem do tego podejść.

#5 Re: Dysk Hitachi z dekodera odblokowanie.

Zusto 8 Листопада 2016, 02:22
Ja mam metodę i jest ona programowa, chętnie przyjmę na testy, jak na razie wszystkie dyski odblokowane jakie miałem w ręku

#6 Re: Dysk Hitachi z dekodera odblokowanie.

pikus09 8 Листопада 2016, 23:35
Chyba nie, hitachi sprzętowo się odblokowuje i tylko niektórzy znają metodę.

#7 Re: Dysk Hitachi z dekodera odblokowanie.

Zusto 9 Листопада 2016, 22:03
To proszę podesłać chętnie sprawdzę odeślę odblokowany

Re: Dysk Hitachi z dekodera odblokowanie.

Google Adsense [BOT] 9 Листопада 2016, 22:03
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей