• [SZUKAM WSADU EC] Potrzebny wsad EC Toshiba C70D-C-11V

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 [SZUKAM WSADU EC] Potrzebny wsad EC Toshiba C70D-C-11V

przez klarus 21 października 2016, 14:05
Witam.

Jak w temacie. Poszukuje wsadu EC IT8987E do płyty AR10ACL MB Rev 2.1
W załączniku zamieszczam gotowa konfiguracje do programatora SVOD (plik *.ini).
Trzeba do płyty podłączyć się taśma 32pin x 0.8mm z pominięciem dwóch ostatnich pinów poprzez przejściówkę na 32pin x 1mm.
Za wszelka pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Artur

Witam ponownie. Odnośnie czytania krzaków z KBC to popełniłem błąd w konfiguracji. Plik już poprawiłem.
Poszedłem tropem o danych KBC w bios i wygląda na to ze faktycznie nie trzeba programować bo po wykasowaniu program ładuje się do KBC.
Wszystko wskazuje na to ze uszkodziłem tez procesor. Po wymianie uzupełnię post o brakujące wiadomości. Pozdrawiam

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Re: [SZUKAM WSADU EC] Potrzebny wsad EC Toshiba C70D-C-11V

przez Google Adsense [BOT] 21 października 2016, 14:05

#2 [SZUKAM WSADU EC] Re: Potrzebny wsad EC Toshiba C70D-C-11V

przez pawel80 22 października 2016, 00:40
A dlaczego poszukujesz tego wsadu, czy chcesz wymienić KBC na nowy?
Jeżeli tak to wydaje mi się, że nie musisz go programować. We wsadzie ze strony producenta początek programu odnosi się właśnie do ITE.

#3 [SZUKAM WSADU EC] Re: Potrzebny wsad EC Toshiba C70D-C-11V

przez klarus 22 października 2016, 10:52
Witam.

Oryginalne KBC uszkodziłem przez przypadek. Usterkę miałem prosta. Brak obrazu ale po wgraniu Bios obraz był no i uszkodziłem KBC.
Po wymianie laptop się włącza ale nie mam obrazu i nie świecą żadne kontrolki wiec podejrzewam program. Po sczytaniu tego co wlutowałem mam jakieś krzaki w KBC. Jeżeli potrzeba to mogę załączyć dump.

Pozdrawiam

#4 [SZUKAM WSADU EC] Re: Potrzebny wsad EC Toshiba C70D-C-11V

przez pawel80 22 października 2016, 23:57
Zamieść dump KBC w odpowiednim dziale porównamy z tym co Toshiba ma, może coś się ulepi. ;)

[SZUKAM WSADU EC] Re: Potrzebny wsad EC Toshiba C70D-C-11V

przez Google Adsense [BOT] 22 października 2016, 23:57
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).