• [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

#1 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Napisal/-a krzychubat 16 September 2016, 11:46
Witam,
Z góry przepraszam jeśli zły dział ale ten wydaje mi sie najbardziej właściwy.
Mam laptopa NP310E5C z scala3-15crv(64bit) rev1.0 z uszkodzonym bios, po wgraniu nowego z forum lapek rusza lecz nie mogę przenieść s/n i win keya gdyż sekcja ta w nowym wsadzie jest zupełnie czysta. Czy mógłby ktoś pomóc - naprowadzić jak to zrobić żeby w przyszłości nie zadawać zbędnych pytań. Ewentualnie jak sie nie da to czy mógłby dla mnei te dane przenieść.
Załączam oba wsady.

Za ogled datotek, priloženih tej objavi, morate biti prijavljeni.

Re: [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 16 September 2016, 11:46

#3 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Napisal/-a krzychubat 16 September 2016, 22:07
To znam i czytałem, z wsadu odczytałem też s/n i WinKey lecz teraz albo Win Key przykleić do laptopa albo to przerzucić. Program z forum BiosEdytor kolegi szuwix nie wspiera tego modelu. Gdy przekopiowałem sam winkey i s/n to też nie działa. Znaczy laptop działa ale klucz nie jest prawidłowo rozpoznawany jak sprawdzam RwPortable lub Wolf'em.

#4 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Napisal/-a Konrad92 17 September 2016, 07:34
Otwórz sobie oba wsady hex-edytorem i przekopiuj dane ze starego wsadu do nowego w dokładnie to samo miejsce.

#5 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Napisal/-a krzychubat 17 September 2016, 08:20
Tak robiłem :) popatrz na ten nowy wsad który dołączyłem i w starym s/n zaczyna się od pozycji 0070af5a lecz poprzedza go ciąg innych znaków zaczynający się od 0070ae00. W momencie gdy przekopiuje w odpowiednie miejsca i S/n i winkey to nie działa jak cały ten ciąg przekopiowałem to też nie działa a jest ten ciąg bardzo długi. Nie wiem czy to jest ten cały me-region - nie wiem, dlatego pytam :)

#6 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Napisal/-a morph 17 September 2016, 08:30
Witaj

W edytorze sprawdź, czy ciąg znaków odpowiadający S/N i key nie występują jeszcze pod innymi adresami w oryginalnej zawartości. Jeżeli tak, to przekopiuj również w te miejsca.

#7 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Napisal/-a krzychubat 19 September 2016, 07:14
Zapisy te występują tylko w jednym miejscu.

#8 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL  [REŠENO]

Napisal/-a morph 19 September 2016, 11:49
Spróbuj wgrać ten wsad po modyfikacji.

Za ogled datotek, priloženih tej objavi, morate biti prijavljeni.

#9 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Napisal/-a krzychubat 19 September 2016, 14:10
morph napisal/-a:Spróbuj wgrać ten wsad po modyfikacji.

Już znalazłem w czym był problem :) wsad kolegi oczywiscie działa, a wsad dokładnie jak sie okazuje pochodzi z innego modelu a tam ma byc gdzie indziej zapisany :) Dziękuję za pomoc.

[ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 19 September 2016, 14:10

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov