• [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

#1 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

krzychubat 16 Вересня 2016, 11:46
Witam,
Z góry przepraszam jeśli zły dział ale ten wydaje mi sie najbardziej właściwy.
Mam laptopa NP310E5C z scala3-15crv(64bit) rev1.0 z uszkodzonym bios, po wgraniu nowego z forum lapek rusza lecz nie mogę przenieść s/n i win keya gdyż sekcja ta w nowym wsadzie jest zupełnie czysta. Czy mógłby ktoś pomóc - naprowadzić jak to zrobić żeby w przyszłości nie zadawać zbędnych pytań. Ewentualnie jak sie nie da to czy mógłby dla mnei te dane przenieść.
Załączam oba wsady.

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

Re: [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Google Adsense [BOT] 16 Вересня 2016, 11:46

#3 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

krzychubat 16 Вересня 2016, 22:07
To znam i czytałem, z wsadu odczytałem też s/n i WinKey lecz teraz albo Win Key przykleić do laptopa albo to przerzucić. Program z forum BiosEdytor kolegi szuwix nie wspiera tego modelu. Gdy przekopiowałem sam winkey i s/n to też nie działa. Znaczy laptop działa ale klucz nie jest prawidłowo rozpoznawany jak sprawdzam RwPortable lub Wolf'em.

#4 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Konrad92 17 Вересня 2016, 07:34
Otwórz sobie oba wsady hex-edytorem i przekopiuj dane ze starego wsadu do nowego w dokładnie to samo miejsce.

#5 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

krzychubat 17 Вересня 2016, 08:20
Tak robiłem :) popatrz na ten nowy wsad który dołączyłem i w starym s/n zaczyna się od pozycji 0070af5a lecz poprzedza go ciąg innych znaków zaczynający się od 0070ae00. W momencie gdy przekopiuje w odpowiednie miejsca i S/n i winkey to nie działa jak cały ten ciąg przekopiowałem to też nie działa a jest ten ciąg bardzo długi. Nie wiem czy to jest ten cały me-region - nie wiem, dlatego pytam :)

#6 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

morph 17 Вересня 2016, 08:30
Witaj

W edytorze sprawdź, czy ciąg znaków odpowiadający S/N i key nie występują jeszcze pod innymi adresami w oryginalnej zawartości. Jeżeli tak, to przekopiuj również w te miejsca.

#7 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

krzychubat 19 Вересня 2016, 07:14
Zapisy te występują tylko w jednym miejscu.

#8 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL  [РІШЕНО]

morph 19 Вересня 2016, 11:49
Spróbuj wgrać ten wsad po modyfikacji.

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

#9 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

krzychubat 19 Вересня 2016, 14:10
morph написав:Spróbuj wgrać ten wsad po modyfikacji.

Już znalazłem w czym był problem :) wsad kolegi oczywiscie działa, a wsad dokładnie jak sie okazuje pochodzi z innego modelu a tam ma byc gdzie indziej zapisany :) Dziękuję za pomoc.

[ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Prośba o przeniesienie klucza i SN do nowego bios Samsung NP310E5C-U02PL

Google Adsense [BOT] 19 Вересня 2016, 14:10

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей