• PIN ID w nowych zasilaczach envy HP

#1 PIN ID w nowych zasilaczach envy HP

von mrserwis 17 Mai 2016, 16:07
Witam,

Wiem, że na forum było już multum tematów na temat identyfikacji zasilacza w HP i w DELLach, ale wszystko jest na temat wtyku 7.4mm-5.0mm. Chciałbym się upewnić czy w zasilaczach z wtykiem 4.5mm*3.0mm, a dokładnie chodzi mi o zasilacz HP 709986-003, temat identyfikacji jest rozwiązany w ten sam sposób. Mam nadzieję, że napisałem w dobrym dziale.

Dziękuje za informację i pozdrawiam
Marcin

Re: PIN ID w nowych zasilaczach envy HP

von Google Adsense [BOT] 17 Mai 2016, 16:07

#2 Re: PIN ID w nowych zasilaczach envy HP  [GELÖST]

von morph 17 Mai 2016, 16:50
Witaj

Ostatnio przerabiałem taki temat. Nie chcę generalizować, ale w moim przypadku działał prawidłowo ten sam sposób, czyli rezystor 300kΩ-330kΩ pomiędzy pinem id i V+. Miałem także w rękach oryginalny zasilacz z tą nową końcówką 4.5mm, ale "boxowy", w komplecie był adapter z małej na typową dużą. Z pomiarów tej przejściówki wynikało, że jest połączona mechanicznie 1 do 1 bez żadnej elektroniki.

#3 Re: PIN ID w nowych zasilaczach envy HP

von WIOLAD 17 Mai 2016, 17:56
Na przewodzie z rezystorem 330kΩ poprawnie pracuje na zasilaczu serwisowym, ładuje więc zasada jest taka sama.

#4 Re: PIN ID w nowych zasilaczach envy HP

von mrserwis 19 Mai 2016, 10:01
Temat wyczerpany, dziękuje za wypowiedzi.

Re: PIN ID w nowych zasilaczach envy HP

von Google Adsense [BOT] 19 Mai 2016, 10:01