• [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Asus G75VW rev. 2.1

Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Asus G75VW rev. 2.1

Napisal/-a Kiba 13 April 2016, 14:19
Jak w temacie asus G75VW rev 2.1
na jednym wsadzie z forum laptop wystartował ale bez podświetlania klawiatury (na oryginalnym wsadzie brak obrazu natomiast podświetlanie jest).
Jeśli ktoś z forum dałby rade przerobić wsad ze strony asusa np wersje 210 tak aby działał będę wdzięczny.
Załączam bios ze strony producenta. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie próby pomocy.

Za ogled datotek, priloženih tej objavi, morate biti prijavljeni.

Re: [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Asus G75VW rev. 2.1

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 13 April 2016, 14:19

#2 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Asus G75VW rev. 2.1

Napisal/-a dominik555 13 April 2016, 14:49
Możesz podesłać link z forum z tym BIOS'em na którym nie ma podświetlenia klawiatury?

#3 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Asus G75VW rev. 2.1

Napisal/-a Kiba 13 April 2016, 14:58

#4 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Asus G75VW rev. 2.1

Napisal/-a dominik555 13 April 2016, 15:26
Wejdź w link, który podałeś. Dodałem wsad.
A czy czasem nie masz opcji podświetlenia klawiatury on/off i ewentualnie regulacji natężenia w BIOS'ie?

#5 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Asus G75VW rev. 2.1

Napisal/-a Kiba 19 April 2016, 08:24
Niestety laptop na zmodowanym wsadzie nie startuje dzięki i tak za chęci. W biosie brak funkcji on off podświetlania. Regulacja natężenia podświetlania na klawiaturze też niedziała.

#6 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Asus G75VW rev. 2.1

Napisal/-a dominik555 19 April 2016, 08:41
To zrób inaczej. Przeprowadź aktualizację przez Windows na tym wsadzie na którym startuje do 210.

#7 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Asus G75VW rev. 2.1

Napisal/-a Kiba 19 April 2016, 08:51
Asus ma coś takiego w biosie jak easy flash i chciałem właśnie go zaktualizować do wersji 210. Niestety problem polega na tym ,że nie chce zaktualizować do wersji starszej niż jest, a działający wsad to wersja 223. Sytuacja ciężka i nie mam pojęcia czemu na tym jednym wsadzie nie chce dać podświetlenia na klawiaturę.

Edit:
Jeśli ktoś posiadałby działający dump biosu tej płyty będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam

#8 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Asus G75VW rev. 2.1

Napisal/-a Kiba 27 April 2016, 13:29
Generalnie jeśli chodzi o to podświetlanie zmierzyłem gole piny bez podłączonej klawiatury i mamy 0V i 5V natomiast po podłączeniu taśmy od podświetlania robi się 3v i 5v. Myślałem ze w tak jak w wiekszości podświetleń Led na jednym pinie powinna iść masa...

Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov