• [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

darole 2 Травня 2014, 13:04
Witam, potrzebuję wsad BIOS'u z działającego sprzętu HP TouchSmart 7320. Sprzęt zatrzymuje się na logo HP, nie idzie dalej, nic nie daje reset biosu, nie zapala się dioda na klawiaturze usb (zasilanie na portach jest). Na oficjalnej stronie HP dla tego sprzętu brak jest wsadu BIOS do pobrania.
Зображення
Może jest możliwość przywrócenia poprawnego działania poprzez opcję ROM_RECOVERY - na płycie są jumpery tak opisane - przestawiłem niebieską zworkę w drugą pozycję i włączyłem zasilanie - niestety również nic to nie dało.
Зображення

Re: [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

Google Adsense [BOT] 2 Травня 2014, 13:04

#3 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

darole 5 Травня 2014, 08:07
Niestety sprzęt po zmianie BIOS zachowuje się identycznie, tzn. zatrzymuje się na logo startowym, nie idzie dalej, nie da się wejść do biosu, nie działa podłączona na usb klawiatura.
Зображення
Zmieniałem pamięci RAM, odpinałem peryferia i dalej wisi na starcie.
Może ktoś z kolegów miał podobny przypadek? Jak zabrać się za naprawę danego sprzętu?

#4 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

Soo 4 Листопада 2015, 23:38
Hi just remove a RTL8111E and see what will happend
Зображення
Зображення
Of course I replaced RTL8111E and returned excuse for an old BIOS that would not have a problem with Intel ME but I am still not able to get the network adapter, and in my bios MAC addresses are still marked with cccccccccccc .
I still do not know whether it is still a problem in RTL8111E or the elements around him
honestly hate me open it several times. I hope I helped you at least a little.

[ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

Google Adsense [BOT] 4 Листопада 2015, 23:38
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей