• [SZUKAM WSADU BIOS] Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 [SZUKAM WSADU BIOS] Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

przez darole 2 maja 2014, 13:04
Witam, potrzebuję wsad BIOS'u z działającego sprzętu HP TouchSmart 7320. Sprzęt zatrzymuje się na logo HP, nie idzie dalej, nic nie daje reset biosu, nie zapala się dioda na klawiaturze usb (zasilanie na portach jest). Na oficjalnej stronie HP dla tego sprzętu brak jest wsadu BIOS do pobrania.
Obrazek
Może jest możliwość przywrócenia poprawnego działania poprzez opcję ROM_RECOVERY - na płycie są jumpery tak opisane - przestawiłem niebieską zworkę w drugą pozycję i włączyłem zasilanie - niestety również nic to nie dało.
Obrazek

Re: [SZUKAM WSADU BIOS] Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

przez Google Adsense [BOT] 2 maja 2014, 13:04

#3 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

przez darole 5 maja 2014, 08:07
Niestety sprzęt po zmianie BIOS zachowuje się identycznie, tzn. zatrzymuje się na logo startowym, nie idzie dalej, nie da się wejść do biosu, nie działa podłączona na usb klawiatura.
Obrazek
Zmieniałem pamięci RAM, odpinałem peryferia i dalej wisi na starcie.
Może ktoś z kolegów miał podobny przypadek? Jak zabrać się za naprawę danego sprzętu?

#4 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

przez Soo 4 listopada 2015, 23:38
Hi just remove a RTL8111E and see what will happend
Obrazek
Obrazek
Of course I replaced RTL8111E and returned excuse for an old BIOS that would not have a problem with Intel ME but I am still not able to get the network adapter, and in my bios MAC addresses are still marked with cccccccccccc .
I still do not know whether it is still a problem in RTL8111E or the elements around him
honestly hate me open it several times. I hope I helped you at least a little.

[SZUKAM WSADU BIOS] Re: Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

przez Google Adsense [BOT] 4 listopada 2015, 23:38
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).