• Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

Regole del forum:Clicca per leggere le regole del forum

1. Il titolo dell'argomento deve contenere: marca e modello completo del dispositivo e la breve descrizione del problema.
  2. Il messaggio di argomento dovrebbe contenere: un identificatore PCB (in caso di riparazioni hardware), descrizione estesa del problema, cosa è stato controllato/sostituito/misurato, eventuali conclusioni e la domanda. Se non riesci a individuare un identificatore PCB, leggi QUESTO ARGOMENTO. Se non riesci ancora a individuare un identificatore PCB, invia foto chiare di entrambi i lati della scheda madre; è necessario rimuovere qualsiasi pellicola o altri elementi che potrebbero coprire questo identificatore.
  3. Prima di pubblicare un nuovo argomento, leggere tutti gli argomenti nel subforum CORSI e fare una diagnosi preliminare basata sul contenuto di questi corsi.
  4. È VIETATO caricare diagrami completi, file BIOS / firmware o qualsiasi altro tipo di documentazione (o collegarsi a siti Web con tali file). Puoi caricare solo una piccola parte della documentazione o collegarti al file del BIOS nel subforum BIOS FILE NON VERIFICATI. Non è consentito caricare più di una pagina completa di istruzioni/diagrami per singolo argomento. Il file che carichi non deve contenere filigrane, contrassegni "Riservati", link o indirizzi email e non può essere protetto da password.
  5. È consentito descrivere un solo dispositivo difettoso per singolo argomento - dovresti sempre aprire un nuovo argomento per ogni dispositivo successivo.
  6. La richiesta degli diagrami completi, dei file BoardView, dei file BIOS o di qualsiasi altro tipo di documentazione NON È CONSENTITA in questo subforum. Se hai bisogno di chiedere uno di questi, dovresti aprire un nuovo argomento nel subforum DOCUMENTAZIONE E RICHIESTA BIOS/EFI.

#1 Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

da ozyrys 3 novembre 2015, 02:40
Witam, proszę o pomoc bo pomysły mi się skończyły.
Kupiłem tablet jak w opisie z uszkodzonym gniazdem słuchawek tzn, w gnieździe tym pozostała złamana wtyczka od słuchawek ktoś próbował ją czymś wyciągać ale nie dał rady, złamaną końcówkę wyciągnąłem i po uruchomieniu miałem tylko głos na słuchawkach a nie miałem na wbudowanych głośnikach, uszkodzone wejście na jacka od słuchawek wy lutowałem ale wciąż nie mam głosu na głośnikach wewnętrznych.
Czy ma może ktoś jakiś pomysł co mogło się stać i co mógłbym z tym zrobić ?
Model Płyty głównej to :William BA62-00773A lub BA92-11584B
Pozdrawiam.

Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

da Google Adsense [BOT] 3 novembre 2015, 02:40

#2 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

da wolek 3 novembre 2015, 09:45
Wstaw nowe złącze, być może fabrycznie są zawarte któreś piny aby był dźwięk na głośnikach.

#3 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

da ozyrys 3 novembre 2015, 12:40
witam, mógłby mi pan sprecyzować jakie nowe złącze wstawić ?? co dokładnie ma pan na myśli ?

#4 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

da Vogelek23 3 novembre 2015, 13:14
ozyrys ha scritto:witam, mógłby mi pan sprecyzować jakie nowe złącze wstawić ?? co dokładnie ma pan na myśli ?
Wstaw nowe gniazdo słuchawkowe po prostu, ponieważ najpewniej to stare jest uszkodzone.

#5 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

da ozyrys 3 novembre 2015, 14:08
no właśnie to stare gniazdo słuchawkowe wy lutowałem a mimo to dalej nie mam dźwięku na głośnikach, moje pytanie > czy podczas próby wyciągnięcia złamanej wtyczki z tego gniazda mogli spowodować jakieś zwarcie ??

#6 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

da Vogelek23 3 novembre 2015, 14:16
Problem polega na tym, że gniazdo może mieć styk normalnie zwarty. Czyli jeśli wtyczka jest włożona, styk się rozwiera i następuje detekcja podłączonych słuchawek. Gdybyś był łaskaw przeczytać zasady działu i podać wymagane oznaczenie kodowe płyty, być może udałoby się ustalić, jak jest w rzeczywistości i co z czym testowo połączyć, aby sprawdzić działanie obwodu detekcji. A tak to 6 postów napisanych, a Ty dalej w lesie z naprawą. Oznaczenie płyty proszę dodać do pierwszego postu, zamiast dopisywać kolejny.

#7 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

da ozyrys 4 novembre 2015, 01:07
witam, dziękuję za odpowiedz, miał pan rację w tym gnieździe słuchawkowym dwie pary styków były ze sobą zwarte, rozwiązanie to kupić nowe gniazdo lub połączyć te dwie pary razem. problem rozwiązany.
serdeczne dzięki dla admina :)

miałbym tylko jeszcze jedno pytanie, orientuje się pan może gdzie kupić takie nowe gniazdo bo nie jest łatwo znaleźć je na necie ?

#8 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem  [RISOLTO]

da Vogelek23 4 novembre 2015, 02:41
Np. tutaj: https://www.lapxpress.de/Jack-Phone-6P-AUF-black-Angle
Part number tej części: 3722-003634.