Jak w temacie. Płyta LA-5891P Rev:1.0 Laptop ma taką przypadłośc że po włączeniu pokazuje się logo Acera i wyłącza sie. Sprawdziłem na biosach dostępnych na forum [pobrane ze strony] i na obu płyta włącza się prąd krąży w okolicach 1A, plyta nie wyłącza się jednak jest bez obrazu i prąd nie dochodzi do prawidłowej wartości około 1,6A. Proszę zatem o zgrany jak ktoś posiada.
Zasady działu: Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).
Re: [SZUKAM WSADU BIOS] Bios do Acera 5741 szukam.
przez Google Adsense [BOT] • 14 października 2015, 15:12
Tutaj jest więcej wsadów, niż dwa: emachines-new70-la-5891p-cykliczne-restarty-t27775-20.html?hilit=LA%205891P
A pomijając już tę kwestię to mam wrażenie, że to nie jest problem BIOSu. A czy próbowałeś odczekać 30-40 sekund od włączenia, czy obraz się pojawi?
A pomijając już tę kwestię to mam wrażenie, że to nie jest problem BIOSu. A czy próbowałeś odczekać 30-40 sekund od włączenia, czy obraz się pojawi?
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Rzeczywiście nie sprawdzałem tych wszystkich biosów. Jednak pozostałe są pod model PEW71 a naprawiany to NEW70. Co do czekania to czekałem długo. Płyta pobiera prąd z charakterystycznymi skokami zatem post idzie. Potem stabilizuje się procedura tak>1,1A około 3 sek. potem 0,8A i tak w kółko. Jednocześnie na biosie który był mam tak: Start>około 1,1A>wyłączenie i ponowny start, prąd około 1,6A>obraz i wyłączenie. Wychodząc z założenia że to nie wina bios a biosy z forum są OK. to zachowanie płyty powinno być takie same na biosach z forum. To mnie skłoniło do poszukiwania biosu zgranego.
Ta płyta występuje chyba jako UMA i DISCRETE wygląda to tak jakby te biosy były pod UMA a ta jest DICRETTE
Ta płyta występuje chyba jako UMA i DISCRETE wygląda to tak jakby te biosy były pod UMA a ta jest DICRETTE
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój.
Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój.
[SZUKAM WSADU BIOS] Re: Bios do Acera 5741 szukam.
przez Google Adsense [BOT] • 15 października 2015, 20:39
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).