• [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] szukam wsadu bios do ASUS R751J MB X750JB Rev:2.0

#1 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] szukam wsadu bios do ASUS R751J MB X750JB Rev:2.0

Napisal/-a GabiboRafa 12 Oktober 2015, 12:09
Witam,
Szukam wsadu do w/w laptopa. Po zgraniu i ponownym wgraniu oryginalnego wsadu komputer się uruchamia ale nic nie wyświetla.

Re: [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] szukam wsadu bios do ASUS R751J MB X750JB Rev:2.0

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 12 Oktober 2015, 12:09

#2 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: szukam wsadu bios do ASUS R751J MB X750JB Rev:2.0  [REŠENO]

Napisal/-a WIOLAD 12 Oktober 2015, 12:24

#3 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: szukam wsadu bios do ASUS R751J MB X750JB Rev:2.0

Napisal/-a GabiboRafa 12 Oktober 2015, 14:07
Po wgraniu tego wsadu, który mi podałeś, komputer w ogóle przestał się uruchamiać. Wróciłem do starego wsadu i komputer również się nie uruchamia. Zaprogramowałem bios na nowej czystej kości i to samo na moi i na twoim wsadzie. Zaczynam się zastanawiać czy nie jest potrzebny wsad z wyczyszczonym M-regionem. Po prostu nie ma innego wytłumaczenia- coś musi być programowalne między układami/mostkiem itp. czy ktoś może posiada taki wsad ?

#4 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: szukam wsadu bios do ASUS R751J MB X750JB Rev:2.0

Napisal/-a WIOLAD 12 Oktober 2015, 15:35
GabiboRafa napisal/-a:Po wgraniu tego wsadu, który mi podałaś , komputer w ogóle przestał się uruchamiać. Wróciłem do starego wsadu i komputer również się nie uruchamia. Zaprogramowałem bios na nowej czystej kości i to samo na moi i na twoim wsadzie. Zaczynam się zastanawiać czy nie jest potrzebny wsad z wyczyszczonym M-regionem.

Coś robisz nie tak podczas programowania lub lutowania kości.
Region nie ma tu nic do rzeczy.

#5 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: szukam wsadu bios do ASUS R751J MB X750JB Rev:2.0

Napisal/-a GabiboRafa 14 Oktober 2015, 12:16
Masz rację, źle wybierałem model pamięci zamiast 25Q64FVSIQ wybierałem 25Q64FVSIG i przez to był problem. Twój wsad działa.

[ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: szukam wsadu bios do ASUS R751J MB X750JB Rev:2.0

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 14 Oktober 2015, 12:16

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov