Pacjent HP DV 3015SW
Oznaczenie kodowe płyty: DA0LX8MB6D1 REV:D
Po włączeniu maszyna startuje - wentylator uruchamia się - zapala się biała dioda na CAPS LOCK i natychmiast gaśnie (tak jak w sprawnej maszynie).
U góry świeci się od razu po załączeniu F12 (Wi-Fi) - dioda czerwona
oraz prawie natychmiast po włączeniu zapala się F11 na czerwono (wyciszenie głośników) i cały czas się świeci.
Dodam, że dioda CAPS LOCK nie miga.
Ekran oczywiście czarny na LCD i na zewnętrznym.
Wygrzana diagnostycznie grafika i północ (IGP).
Porty USB nie dają znaków życia po włączeniu laptopa.
Czyżby poleciał IGP?
Niestety nie mam jeszcze programatora żeby wgrać BIOS.
Wiem, że jest wiele takich przypadków opisanych w sieci, ale większość daje kody błędów na CAPS LOCKU - u mnie nie miga.
Jeszcze drugie pytanie - jak podpinacie pod zasilacz laboratoryjny takie HP czy Lenovo?
Wtyki uniwersalne nie mają takich rozmiarów no i trzeba jeszcze przecież rezystor żeby HP "widział" zasilacz.
Posiadam kabel z zasilacza uniwersalnego wraz z końcówkami. W innych modelach zmieniam tylko końcówkę i gotowe. Szybko i wygodnie.
Oznaczenie kodowe płyty: DA0LX8MB6D1 REV:D
Po włączeniu maszyna startuje - wentylator uruchamia się - zapala się biała dioda na CAPS LOCK i natychmiast gaśnie (tak jak w sprawnej maszynie).
U góry świeci się od razu po załączeniu F12 (Wi-Fi) - dioda czerwona
oraz prawie natychmiast po włączeniu zapala się F11 na czerwono (wyciszenie głośników) i cały czas się świeci.
Dodam, że dioda CAPS LOCK nie miga.
Ekran oczywiście czarny na LCD i na zewnętrznym.
Wygrzana diagnostycznie grafika i północ (IGP).
Porty USB nie dają znaków życia po włączeniu laptopa.
Czyżby poleciał IGP?
Niestety nie mam jeszcze programatora żeby wgrać BIOS.
Wiem, że jest wiele takich przypadków opisanych w sieci, ale większość daje kody błędów na CAPS LOCKU - u mnie nie miga.
Jeszcze drugie pytanie - jak podpinacie pod zasilacz laboratoryjny takie HP czy Lenovo?
Wtyki uniwersalne nie mają takich rozmiarów no i trzeba jeszcze przecież rezystor żeby HP "widział" zasilacz.
Posiadam kabel z zasilacza uniwersalnego wraz z końcówkami. W innych modelach zmieniam tylko końcówkę i gotowe. Szybko i wygodnie.