Thementitel sollte ein vollständiges Modell des Datenträgers und kurze Beschreibung des Problems enthalten.
Thema Nachricht sollte eine detaillierte Beschreibung des Problems enthalten, was geprüft wurde, Schlussfolgerungen und die Frage.
Das Hochladen vollständigen Anweisungen/Schaltpläne ist STRENG VERBOTEN. Sie können nur den kleinen Teil der Anweisung/Schaltplans, der die Diagnose und Reparatur für den Themenautor vereinfacht. Sie können nicht mehr als eine vollständige Seite mit Anweisungen/Schaltplänen pro einzelnem Thema platzieren. Die Datei darf keine sichtbaren Wasserzeichen, "vertraulichen" Markierungen, E-Mail-Adressen usw. enthalten.
Pro Thema darf nur eine fehlerhafte Gerät beschrieben werden. Für jede nächste Gerät sollten Sie ein neues Thema öffnen.
Dysk pochodzi z Macbooka, brak danych o modelu i oznaczeń na dysku. Jak powstało uszkodzenie klient nie wie lub nie chce się przyznać, jak widać na foto ukruszona jest cewka przy 10515SQ, brak przejścia, nie znalazłem pdf-a do tego układu, co tam wstawić i gdzie szukać?
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. donate.php
Możesz wziąć podobną (optycznie) cewkę z jakieś płyty, lub dokonać pomiaru cewki w pobliżu i wstawić taką samą. To cewka to prawdopodobnie jakiś filtr na zasilaniu, jak wstawisz (diagnostycznie) kawałek drucika też powinno działać.
Nie mając dokumentacji układu 10515SQ brałem pod uwagę że może to być przetwornica. Czy jest dostępny opis złącza, ewentualnie czy jest dostępny schemat na forum aby sprawdzić czy wymagane napięcia do zasilania układów na dysku są z płyty czy może to być właśnie przetwornica, MacBook jest z 2014 roku.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. donate.php
Oznaczenie płyty 820-3787-A, z tego co widać po schemacie dysk dostaje z płyty tylko napięcie 3V3 tak wiec jak przypuszczałem będzie to cewka przetwornicy.
Kostki pamięci według http://www.samsung.com/global/business/ ... _Flash.pdf są na napięcie 3V~3.6V, więc wydaje mi się, że nie powinno być zmian napięcia (kontroler też pewnie na 3,3V - ze względu na potrzebę tych samych stanów logicznych). Ale zazwyczaj możesz zmierzyć taki sam element o tych samych gabarytach. Przy projektowaniu zalecane jest używanie jak największej ilości tych samych elementów, ze względu m.in. na ilość feederów w automatach SMD.
Nutzername:
Google Adsense [BOT]
Re: Dysk SSD uszkodzona mechanicznie cewka.
von Google Adsense [BOT] • 9 März 2015, 13:10
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)
Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 0 Gäste
_______________________________ Alle Rechte vorbehalten. Das unerlaubte Kopieren des Inhalts dieser Website oder eines Teils davon ist strengstens untersagt. Alle auf dieser Website veröffentlichten Marken, Markennamen, Produkte oder Dienstleistungen gehören ihren gesetzlichen Eigentümern, sind urheberrechtlich geschützt und werden nur zu Informationszwecken verwendet.