• Najpopularniejsze sita BGA

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Najpopularniejsze sita BGA

waluszek 2 Грудня 2010, 17:44
Witajcie koledzy.

Jestem w trakcie doposażania serwisu i potrzebuję waszej rady i doświadczenia,
a mianowicie:
chcę zakupić sita do BGA, ale nie wiem czy wszystkie są mi potrzebne. Ciekawą ofertą są sita od Basi - jest ich 80.
I tu jest pytanie: czy warto kupić od razu wszystkie, czy są jakieś sita, które stosuje się w laptopach najczęsciej?

Bo jak wyczytałem, te od Basi są dobrej jakości.

Re: Najpopularniejsze sita BGA

Google Adsense [BOT] 2 Грудня 2010, 17:44

#2 Re: Najpopularniejsze sita BGA

michallus 2 Грудня 2010, 18:02
Od razu wszystkie. Pojedynczo wyjdzie dużo drożej.

#3 Re: Najpopularniejsze sita BGA

waluszek 2 Грудня 2010, 18:07
W takim razie rozumiem że polecasz te od Basi i te 80 to dobra oferta ?

#4 Re: Najpopularniejsze sita BGA

Usunięty Użytkownik 1038 2 Грудня 2010, 18:12
W zupełności wystarczająca. Sita dobrej jakości.

#5 Re: Najpopularniejsze sita BGA

waluszek 2 Грудня 2010, 18:27
Ok czyli wszystko już wiem

a czy możecie koledzy polecić jakiś dobry topnik
bo czytałem parę postów ale nie wywnioskowałem z tego za dużo ?

#6 Re: Najpopularniejsze sita BGA

arvika 2 Грудня 2010, 18:51
Brown Flux Jelly, Future HF rework jelly, Kester TSF6502

#7 Re: Najpopularniejsze sita BGA

DjDave 11 Грудня 2010, 01:56
arvika написав:Brown Flux Jelly, Future HF rework jelly, Kester TSF6502

Czy wymienione przez ciebie topiki są zbliżone do siebie jakościowo? Posiadam ten ostatni.

#8 Re: Najpopularniejsze sita BGA

arvika 11 Грудня 2010, 10:26
Tak, wszyskie należą do tych "lepszych". Są różne opinie, Kester zazwyczaj uważa się za najlepszy.

#9 Re: Najpopularniejsze sita BGA

frankie 11 Грудня 2010, 21:45
Kupiłem na ebay-u ostatnio zestaw 146 sit - koszt z przesyłką 280 zl (uzytkownik easysupply)
Sita bezproblemowe i załatwiają temat większości układów.
Poproś o wysłanie jako "gift" w moim przypadku na cle sie nie czepiali.

#10 Re: Najpopularniejsze sita BGA

hanomag 25 Травня 2011, 22:54
frankie написав:Kupiłem na ebay-u ostatnio zestaw 146 sit - koszt z przesyłką 280 zl (uzytkownik easysupply)
Sita bezproblemowe i załatwiają temat większości układów.
Poproś o wysłanie jako "gift" w moim przypadku na cle sie nie czepiali.

Czy są to sita do grzania bezpośredniego? Obecnie korzystam z kiepskich sit z ramką i planuję wymienić je na inne. Jak sprawują się te sita koledze? Jeśli są do bezpośredniego, to czy nie wyginają się?

#11 Re: Najpopularniejsze sita BGA

pijan4 25 Травня 2011, 23:56
Witam

Polecam topnik Wartona future hf rework. Co do sit najlepiej kupic od razu wieksza ilosc, zaoszczedzisz po 1 pieniadze po 2 czas.(twoj i klienta). Najczesciej jak narazie korzysta sie z sit do ukladow NVIDIA, ale coraz czesciej padaja takze uklady ati.

#12 Re: Najpopularniejsze sita BGA

DjDave 26 Травня 2011, 09:56
Miałem zarówno Wartona jak i Kestera i Kester jest zdecydowanie lepszy a to dlatego że nie kopci jak Warton i po ostygnięciu nie twardnieje jak Warton.

#13 Re: Najpopularniejsze sita BGA

kiero36 17 Червня 2011, 08:56
Witam.

Ze względu na to, że u "Basi" już nie ma tego zestawu 80 sit do grzania bezpośredniego, zastanawiam się nad ofertą 107 sztuk ze strony Lapkop.Czy ktoś z szanownych kolegów mógłby zweryfikować, lub doradzić, ewentualnie polecić jakiś zestaw w dobrej cenie?

Pozdrawiam
Piotr.

#14 Re: Najpopularniejsze sita BGA

DjDave 17 Червня 2011, 14:31
Korzystam i polecam zestawy z eBay.com. Im większy zestaw tym lepiej.

Re: Najpopularniejsze sita BGA

Google Adsense [BOT] 17 Червня 2011, 14:31
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість