Regole del forum: Clicca per leggere le regole del forum
1. W tym dziale dozwolone są wyłącznie dyskusje dotyczące zagadnień prawnych.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych.
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy, nie pomawiamy.
1. W tym dziale dozwolone są wyłącznie dyskusje dotyczące zagadnień prawnych.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych.
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy, nie pomawiamy.
Re: Legalny Hiren's Boot dla serwisu?
da Google Adsense [BOT] • 27 dicembre 2014, 10:55
Ponieważ pakiet Hiren's Boot zawiera m.in. pliki systemu Windows, do których nie wykupiono stosownej licencji, sprawa jest prosta - użytkowanie pakietu w serwisie nie jest legalne i podczas kontroli traktowane jest na równi z użytkowaniem systemu operacyjnego Windows z kluczem, pobranym z internetu. Tutaj efekt posiadania Hiren's Boot podczas kontroli: post138347.html#p138347
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
elvis000 ha scritto:Tu pytanie o pokrewne programy których legalnie można używać?Możesz używać część oprogramowania, zawartego w pakiecie Hiren's Boot, jako odrębne aplikacje. Pamiętaj jednak, że do użytku komercyjnego nie ma tu zbyt wielkiego wyboru, jeśli chodzi o darmowe aplikacje - poniżej przykłady:
- DMDE (płatna),
- MHDD (darmowa),
- SpyBot Search & Destroy (płatna),
- SpywareBlaster (płatna),
- CopyWipe (płatna),
- Drive Snapshot (płatna),
- Macrium Reflect (płatna),
- BIOS Cracker (płatna),
- InfraRecorder (darmowa - GNU GPL),
- 7-Zip (darmowa - GNU LGPL),
- Total Commander (płatna),
- WinMerge (darmowa - GNU GPL),
- CCleaner (płatna),
- SpaceSniffer (darmowa),
- IrfanView (darmowa tylko do użytku niekomercyjnego).
I tak dalej. Nie będę wymieniał wszystkich aplikacji, dostępnych na płycie Hiren's Boot - myślę, że sam możesz sobie sprawdzić, których aplikacji możesz używać w serwisie, a których nie. Wzorzec już masz.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Re: Legalny Hiren's Boot dla serwisu? [RISOLTO]
da Google Adsense [BOT] • 29 gennaio 2015, 02:45