Poszukuje wsadu bios do laptopa jak w tytule. Płyta główna DAUT1AMB6E1 rev.E1. Kość bios ma oznaczenie cFeon f16-100hip wg specyfikacji jest 2-gigowa. Laptop wstaje i nie wyświetla obrazu wiec pewnie most północny ale kombinacja mrugania diod wskazuje bios, więc wolałbym się upewnić, że problem nie leży po stronie biosu
Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Re: [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Hp DV-6 2125ew wsad bios
Google Adsense [BOT] • 13 Грудня 2014, 20:41
Miganie na BIOS w 90% przypadków to nie jest BIOS.
90% usterek na tej płycie to NB i w 95% można ją doraźnie uruchomić za pomocą ciepła.
Nie wspomniałem przez grzeczność o słynnym tranzystorze renomowanej firmy FAIRCHILD
Ze względu na specyficzną zawartość BIOS re-programujemy go, gdy naprawdę jest winowajcą.
90% usterek na tej płycie to NB i w 95% można ją doraźnie uruchomić za pomocą ciepła.
Nie wspomniałem przez grzeczność o słynnym tranzystorze renomowanej firmy FAIRCHILD
Ze względu na specyficzną zawartość BIOS re-programujemy go, gdy naprawdę jest winowajcą.
sezrg72 написав:Tak są dwie wersje F12 i F13. Tylko z tej pierwszej można po rozpakowaniu wydobyć plik 3635F12.fd o rozmiarze 2048KB. Pytanie czy to właściwy obraz bios?
Oczywiście chodzi mi o zaprogramowanie kości w zewnętrznym programatorze
Tak to jest właściwy plik.
Proszę podać prąd pobierany przez płytę przy uruchomieniu.
Pozdrawiam
Płyta po podaniu zasilania pobiera 10mA ale dziś ku mojemu zdziwieniu po załączeniu "power" diody zapalają się tylko przez ułamek sekundy i na tym koniec ( płyta jest bez obsady). W tym momencie zauważam wzrost prądu do ok 2,2A i spadek napięcia do ok 10V. Dziwne zważywszy, że od ostatniego postu z płyta nic nie było robione
Proszę o zamknięcie posta. Nie mogę zaprogramować kości, która siedzi na tej płycie, mój programator takowej nie obsługuje niestety. Dodatkowo, powyżej opisane zachowanie płyty zniechęciło mnie do dalszych działań. Dziękuje
Pozdrawiam
Proszę o zamknięcie posta. Nie mogę zaprogramować kości, która siedzi na tej płycie, mój programator takowej nie obsługuje niestety. Dodatkowo, powyżej opisane zachowanie płyty zniechęciło mnie do dalszych działań. Dziękuje
Pozdrawiam
[ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Hp DV-6 2125ew wsad bios
Google Adsense [BOT] • 17 Грудня 2014, 20:33
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.