Vogelek23 napisał(a):KodIT napisał(a):Tak, tylko za tą przyjemność trzeba zapłacić 246 zł.
Jak już pisałem wcześniej - według mojej wiedzy, przywrócenie systemu z kopii Recovery nie powinno skutkować koniecznością aktywacji systemu, o ile komputer jest w konfiguracji fabrycznej. Jeśli masz stuprocentową pewność, że kopia Recovery jest z tego konkretnego egzemplarza, należy dokładnie przedstawić problem serwisantowi, który powinien najpierw sprawdzić, dlaczego po przywróceniu system żąda aktywacji.
W jaki sposób dokonujesz przywrócenia systemu? Czy system po przywróceniu jest od razu gotowy do pracy, czy trzeba go jeszcze konfigurować (system preinstalowany)?
Tak jak pisałem wcześniej, poza naprawą układu zasilania, wszystko jest oryginalne.
Próbowałem przedstawić serwisantowi tą sytuację, a on stwierdził tylko to co pisałem wcześniej.
Przywracanie robię wciskając F9 po starcie, później wybieram "przywróć do ustawień fabrycznych, wybieram język polski i czekam i czekam...
Po około godzinie system wita się jako gotowy do pracy.
-- Dodano: piątek, 28 lis 2014, 11:09 --
jurek1980 napisał(a):Czy system po ponownym recovery pokazuje od razu konieczność aktywacji? Czy na naklejce COA na pewno jest napis Asus? Os przywracasz z partycji przez F9 czy z płytki ( bo były i wersje z instalatorem na DVD). Czy przy tej naprawie zasilania oby nie był wgrywany też bios przez programator?
Przywracanie przez F9. Płytek nie posiadam, a szkoda. Na naklejce nie widzę napisu Asus co nie oznacza, że go tam nie było.
Odnośnie programowania biosu to nie wiem.