• [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Lenovo B560 wyłącza się równo po 30 min, problem z ME REGION?

#1 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Lenovo B560 wyłącza się równo po 30 min, problem z ME REGION?

skdawidall 7 Листопада 2014, 11:43
Witam serdecznie.

2 miesiące temu trafił do mnie do naprawy laptop:

Lenovo B560
płyta główna: 10203-1 LA56 MB 48.4JW06 011

Laptop nie włączał się, po zaprogramowaniu kości bios ruszył. Błędem było to, że niepotrzebnie zaprogramowałem obydwie kości i nie dowiedziałem się, która była przyczyną nie włączania się laptopa (bios miałem z forum elvikom ale nie pamiętam już dokładnie z jakiego linku). Laptop trafił do klienta, który wyjeżdżał i właśnie wrócił z problemem wyłączania się po 30 min (działo się to od razu po naprawie). Testowałem go przez ostatnie 2 dni i wyłącza się z zegarkiem w ręku po 30 min, dodatkowo cały czas wentylator chodzi ma max obrotów - laptop nie grzeje się. Czytałem, że może być to problem z ME REGION i można edytować bios w celu rozwiązania problemu. Czy ktoś mógłby pomóc w edycji tego biosu? Nie mam pojęcia jak się to robi ani nawet co to jest ten ME REGION. Wklejam do postu obydwa biosy, które w tej chwili pracują w lapku.

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

Re: [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Lenovo B560 wyłącza się równo po 30 min, problem z ME REGION?

Google Adsense [BOT] 7 Листопада 2014, 11:43

#3 [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Lenovo B560 wyłącza się równo po 30 min, problem z ME REGION?

skdawidall 19 Листопада 2014, 21:43
Dziękuję za podesłanie linku. Bios z pierwszego postu działa. Pozdrawiam, temat do zamknięcia.

[ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Lenovo B560 wyłącza się równo po 30 min, problem z ME REGION?

Google Adsense [BOT] 19 Листопада 2014, 21:43

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей