• Smoke absorber - jaki?

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Smoke absorber - jaki?

Lakier88 2 Грудня 2010, 22:58
Witam,

Potrzebuje namiar na jakiś smoke absorber, bo ten dym podgrzanego topnika mnie już powoli zabija.

Re: Smoke absorber - jaki?

Google Adsense [BOT] 2 Грудня 2010, 22:58

#2 Re: smoke absorber

ozox 2 Грудня 2010, 23:07
Jeśli chodzi o jakiś tani to proszę:
XXXXXXXXXX

#4 Re: smoke absorber

Maxur 3 Грудня 2010, 03:10
Absorbery nie nadają się w przypadku jeżeli lutujesz pare razy dziennie. Lepszym rozwiązaniem jest wyciąg powietrza na zewnątrz.

#5 Re: smoke absorber

rrouterr 3 Грудня 2010, 10:06
Maxur написав:Absorbery nie nadają się w przypadku jeżeli lutujesz pare razy dziennie. Lepszym rozwiązaniem jest wyciąg powietrza na zewnątrz.

Mówiłem właśnie o wyciągu na zewnątrz.

#7 Re: smoke absorber  [РІШЕНО]

Kiba 3 Грудня 2010, 14:54
Jeśli dysponujesz oddzielnym pomieszczeniem w którym lutujesz itp, ja bym polecał jakąś dobrą silikonową półmaskę z filtrem np abek1. Koszt około 120 zł a filtruje świetnie.

#8 Re: smoke absorber

Lakier88 3 Грудня 2010, 16:55
Kiba написав:Jeśli dysponujesz oddzielnym pomieszczeniem w którym lutujesz itp, ja bym polecał jakąś dobrą silikonową półmaskę z filtrem np abek1. Koszt około 120 zł a filtruje świetnie.

Dzięki, właśnie o takie coś mi chodzi. Obecnie nie mam możliwości zamontowania układu wentylacyjnego, wiec myślałem nad jakimś niedrogim urządzeniu z filtrem, ale potwierdziliście moje przypuszczenia, ze za taka cenę nic ciekawego nie dostane. Spróbuje patent z tą maską i otwartym oknem na oścież :) Chociaż jest to tylko półśrodek, ponieważ nie doprowadza dymu do płuc, ale na skórze będzie się osiadał i po każdym reballingu twarz do mycia ;)

#9 Re: smoke absorber

hanomag 10 Квітня 2011, 23:20
Też mam problem, bo serwisuję w piwnicy i nie mam tu prawie żadnej wentylacji. Stacje postawiłem pod kratką wentylacyjną z myślą o tym, że domontuję coś odprowadzającego opary. Może to głupie, ale czasami myślałem nawet nad okapem kuchennym...

#10 Re: smoke absorber

Lakier88 11 Квітня 2011, 00:54
okap kuchenny to bardzo dobry pomysł. Gdybym miał taką możliwość to sam bym go zamontował.

Re: smoke absorber

Google Adsense [BOT] 11 Квітня 2011, 00:54

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей