• Denon DCD520AE - Identyfikacja elementu.

This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Denon DCD520AE - Identyfikacja elementu.

by Grubskee 3 September 2014, 20:56
Czy ktoś się może orientuje co to za element albo posiada serwisówkę? :)
Dostałem odpowiedź z serwisu pogwarancyjnego Denona że to:
IC. DC DC CONVERTER 3A 700KHZ SOP-8P

Ale gdzie i jak go znaleźć? 3 godziny wertowałem google i różne strony nic nie znalazłem :(

Image

Re: Denon DCD520AE - Identyfikacja elementu.

by Google Adsense [BOT] 3 September 2014, 20:56

#2 Re: Denon DCD520AE - Identyfikacja elementu.

by Macpod 4 September 2014, 11:48
Przetwornica DC-DC o prądzie maksymalnym 3A, i częstotliwością przełączania 700kHz.
Tylko takich są dziesiątki.
Jeżeli modelu nie podadzą to trzeba ustalić na podstawie tego jakie napięcie wchodzi na wejście, a jakie powinno z niej wychodzić, oraz jakie elementy są podłączone + pinout.

#3 Re: Denon DCD520AE - Identyfikacja elementu.

by Macpod 4 September 2014, 11:55
Strzelam, że jest to RT7277 - porównaj sobie z notą katalogową, połączenia z tego co widzę pasują.
Jednak RT7277 według specyfikacji powinien mieć swoje oznaczenie na obudowie.

#4 Re: Denon DCD520AE - Identyfikacja elementu.

by Vogelek23 4 September 2014, 17:12
Kamikazepl wrote:Strzelam, że jest to RT7277
Identyczny pinout i podstawowe parametry ma także RT7278. A my - zamiast podpowiedzieć autorowi - jeszcze bardziej zagmatwaliśmy sprawę ;)
Kolego autorze: sprawa jest o tyle trudna, że to dość "świeży" sprzęt. Czy na płytce z tą spaloną przetwornicą są jakieś oznaczenia? Jeśli tak, proszę podać wszystkie, jakie znajdziesz - być może ułatwi to znalezienie jakiejkolwiek dokumentacji tego sprzętu.

#5 Re: Denon DCD520AE - Identyfikacja elementu.

by Macpod 4 September 2014, 17:50
Wystarczy, aby autor wątku podał jakie tam jest napięcie zasilania i jakie powinno być napięcie wychodzące (jeżeli ma taką wiedzę) i myślę, że bez problemu się coś dobierze. Ew. zmieni parę elementów (np. rezystory dla ustawienia odpowiedniego napięcia).

#6 Re: Denon DCD520AE - Identyfikacja elementu.

by Grubskee 18 September 2014, 00:31
W Denon 720 w tym miejscu był element 1230 T335 czy na jego podstawie da się coś ustalić?
Ten od Denon 520 to pewnie 1230 T234 ale nie mogę znaleźć.

Image

Re: Denon DCD520AE - Identyfikacja elementu.

by Google Adsense [BOT] 18 September 2014, 00:31
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).