• Kingston Data Traveller 4GB - martwy

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the full model of data carrier and the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem, what was checked, your conclusions and the question.
  3. Uploading of any complete instruction/schematics files is STRICTLY PROHIBITED. You can only upload the small portion of documentation which simplifies the diagnostics/repair. You are not allowed to upload more than one complete page of instruction/schematic per single topic.
  4. It is only allowed to describe one faulty device per topic - you should always open a new topic for each subsequent device.

#1 Kingston Data Traveller 4GB - martwy

by Anonymous 1 December 2010, 09:20
Koledzy mam problem z pendrive, klientka przyniosła jakiegoś kingstona 4Gb ze złamaną płytką. Lutowałem, ale nie daje znaków życia. Na laminacie są 2 kości pamięci po 2 Gb, wylutował bym kości, ale nie mam, czym to sczytać. Najlepiej było by kupić taki sam, ale pendrive jest dosyć stary i raczej już podobnego nie znajdę. Na pendrive są bardzo ważne dane i jeśli tego nie sczytam to ponoć klientka straci prace. Chciałbym jej pomóc, ale nie bardzo wiem jak? Wszystko, co na nim napisane to Pendrive KINGSTON 4GB DTI mam jeszcze zdjęcie.

Image

Re: Kingston Data Traveller 4GB - martwy

by Google Adsense [BOT] 1 December 2010, 09:20

#2 Re: Prośba o pomoc Uszkodzony Pendrive

by benchmarek 1 December 2010, 10:12
Allegro, 1343832688.

#3 Re: Prośba o pomoc Uszkodzony Pendrive  [SOLVED]

by arvika 1 December 2010, 10:25
Szkoda ryzykować wyzerowaniem pamięci, lutując to na inny kontroler. Mając zwykły programator z adapterem do TSOP 48 i tak z reguły sie nie udaje odpowiednio zczytać tych pamięci.
Jesli byłbyś zainteresowany mam do tego odpowiedni sprzęt. Odczytam zawartość bezpośrednio z kości pamięci i potem to zdekoduje.

Podaj oznaczenie z kości pamięci i kontrolera.

#4 Re: Prośba o pomoc Uszkodzony Pendrive

by Usunięty Użytkownik 402 1 December 2010, 11:01
Szkoda że mieszkasz tak daleko bo bym pod mikroskopem połatał płytkę. Jak nie będziesz miał innego wyjścia to prześlij listem poleconym.

#5 Re: Prośba o pomoc Uszkodzony Pendrive

by kangunga 1 December 2010, 20:05
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie, pościągałem wszystko z płytki do zera, pobieliłem wszystkie ścieżki i wlutowałem. Pendrive chodzi jak nowy dane odzyskane. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Re: Prośba o pomoc Uszkodzony Pendrive

by Google Adsense [BOT] 1 December 2010, 20:05