Dzień dobry
Posiadam laptopa HP ProBook 6550b z problemem:
Po pierwszym włączeniu i załadowaniu systemu pochodzi około 12 minut, potem nagle się wyłącza. Drugie uruchomienie pracuje 1 min i wyłącza. Po
pół godziny spoczynku włączam, pochodzi ok 5 minut.
Zrobiłem też twardy reset (przy odłączonej baterii i zasilania, trzymam przycisk kolo 1 minutę, potem wkładam baterię i zasilacz, włączam laptopa)
Słychać też pracę wentylatora. Wymieniałem też układy pamięci, sprawdzałem też na zasilaczu i jak na baterii, ta sama sytuacja.
Jak dobrze pamiętam oznaczenie modelu płyty ale nie jestem pewny gdyż piszę z pracy: 6050A2326701-MB-A02
Zrobiłem pomiary temperatur, podaje rzut ekranu, zaraz po włączeniu.

A tutaj na sekundę przed samoczynnym wyłączeniem.

Jaka może być przyczyna wyłączającego laptopa?
Jeśli się przegrzewa, to pewnie pasta termo przewodząca do wymiany, jaka będzie najlepsza do laptopa? ponoć dobra jest Arctic MX-2
Czy ewentualnie same termopady?
Parametry:
i5 - 2,40 ghz, 8gb ram, dysk 500 gb, Windows 7 Pro
Posiadam laptopa HP ProBook 6550b z problemem:
Po pierwszym włączeniu i załadowaniu systemu pochodzi około 12 minut, potem nagle się wyłącza. Drugie uruchomienie pracuje 1 min i wyłącza. Po
pół godziny spoczynku włączam, pochodzi ok 5 minut.
Zrobiłem też twardy reset (przy odłączonej baterii i zasilania, trzymam przycisk kolo 1 minutę, potem wkładam baterię i zasilacz, włączam laptopa)
Słychać też pracę wentylatora. Wymieniałem też układy pamięci, sprawdzałem też na zasilaczu i jak na baterii, ta sama sytuacja.
Jak dobrze pamiętam oznaczenie modelu płyty ale nie jestem pewny gdyż piszę z pracy: 6050A2326701-MB-A02
Zrobiłem pomiary temperatur, podaje rzut ekranu, zaraz po włączeniu.

A tutaj na sekundę przed samoczynnym wyłączeniem.

Jaka może być przyczyna wyłączającego laptopa?
Jeśli się przegrzewa, to pewnie pasta termo przewodząca do wymiany, jaka będzie najlepsza do laptopa? ponoć dobra jest Arctic MX-2
Czy ewentualnie same termopady?
Parametry:
i5 - 2,40 ghz, 8gb ram, dysk 500 gb, Windows 7 Pro