• [RICHIESTA DUMP BIOS] Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

Questo argomento è contrassegnato come D'ARCHIVIO. Rispondi solo se il tuo messaggio contiene la soluzione (Termini e Condizioni p. 12.1).

#1 [RICHIESTA DUMP BIOS] Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

da darole 2 maggio 2014, 14:04
Witam, potrzebuję wsad BIOS'u z działającego sprzętu HP TouchSmart 7320. Sprzęt zatrzymuje się na logo HP, nie idzie dalej, nic nie daje reset biosu, nie zapala się dioda na klawiaturze usb (zasilanie na portach jest). Na oficjalnej stronie HP dla tego sprzętu brak jest wsadu BIOS do pobrania.
Immagine
Może jest możliwość przywrócenia poprawnego działania poprzez opcję ROM_RECOVERY - na płycie są jumpery tak opisane - przestawiłem niebieską zworkę w drugą pozycję i włączyłem zasilanie - niestety również nic to nie dało.
Immagine

Re: [RICHIESTA DUMP BIOS] Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

da Google Adsense [BOT] 2 maggio 2014, 14:04

#3 [RICHIESTA DUMP BIOS] Re: Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

da darole 5 maggio 2014, 09:07
Niestety sprzęt po zmianie BIOS zachowuje się identycznie, tzn. zatrzymuje się na logo startowym, nie idzie dalej, nie da się wejść do biosu, nie działa podłączona na usb klawiatura.
Immagine
Zmieniałem pamięci RAM, odpinałem peryferia i dalej wisi na starcie.
Może ktoś z kolegów miał podobny przypadek? Jak zabrać się za naprawę danego sprzętu?

#4 [RICHIESTA DUMP BIOS] Re: Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

da Soo 5 novembre 2015, 00:38
Hi just remove a RTL8111E and see what will happend
Immagine
Immagine
Of course I replaced RTL8111E and returned excuse for an old BIOS that would not have a problem with Intel ME but I am still not able to get the network adapter, and in my bios MAC addresses are still marked with cccccccccccc .
I still do not know whether it is still a problem in RTL8111E or the elements around him
honestly hate me open it several times. I hope I helped you at least a little.

[RICHIESTA DUMP BIOS] Re: Potrzebny wsad BIOS do HP TouchSmart 7320

da Google Adsense [BOT] 5 novembre 2015, 00:38
Questo argomento è contrassegnato come D'ARCHIVIO. Rispondi solo se il tuo messaggio contiene la soluzione (Termini e Condizioni p. 12.1).