• [SZUKAM WSADU BIOS] HP Pavilion G6-2235SW, płyta QUANTA R53 Discrete

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 [SZUKAM WSADU BIOS] HP Pavilion G6-2235SW, płyta QUANTA R53 Discrete

przez bwasyl 23 kwietnia 2014, 13:31
Laptop HP Pavilion G6-2235SW, oznaczenie płyty głównej DA0R53MB6E1 Rev: E
Proszę o pewny wsad. Obsadzona jest tylko kostka przy KBC (25LQ32).

Re: [SZUKAM WSADU BIOS] HP Pavilion G6-2235SW, płyta QUANTA R53 Discrete

przez Google Adsense [BOT] 23 kwietnia 2014, 13:31

#3 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: HP Pavilion G6-2235SW, płyta QUANTA R53 Discrete

przez bwasyl 24 kwietnia 2014, 07:56
Te ze strony już sprawdzałem - domyślam się, że to te same (mają identyczne sumy kontrolne), mimo to sprawdziłem oba wsady. Nie mam pewności co do sprawności płyty głównej dlatego chciałem wypróbować jakiegoś pewniaka. Płyta po wymianie trzech przetwornic (charger, CPU, 3/5), kilku tranzystorów, KBC i flasha (miał same F'y i nie pozwolił sie programować) nie reaguje na przycisk, nie ładuje, nie świeci dioda power przy gnieździe zasilania, brak 3,3V i 5V (te ze stabilizatorów liniowych 3,3V i 5V są ok), jest przebieg zegarowy na flashu, widać, że odczytuje zawartość. Powalczę jeszcze z nią i może założę nowy wątek we właściwym dziale.
Jak płyta ruszy zweryfikuję zamieszczone wsady.

[SZUKAM WSADU BIOS] Re: HP Pavilion G6-2235SW, płyta QUANTA R53 Discrete

przez Google Adsense [BOT] 24 kwietnia 2014, 07:56
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).