• WDC WD15EARS - brak partycji

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: natančen model nosilca podatkov in kratek opis napake.
  2. Objava teme mora vsebovati: podroben opis problema, kaj je bilo narejeno, rezultate teh dejavnosti in oblikovano poizvedbo.
  3. Nalaganje vseh popolnih navodil/shem ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takimi datotekami, je prepovedano. V eni temi ne smete objaviti več eno stran navodil/shem.
  4. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.

#1 WDC WD15EARS - brak partycji

Napisal/-a SidNet 28 Marec 2014, 14:22
Witam.
Mam problem z dyskiem. Nie wiem przez jakie działanie, zniknęły partycje na dysku. Posiadam DMDE w wersji prof. i "skopiowałem" dane z jednej partycji o nazwie "$Noname 04". Jednak, na dwóch pozostałych nie widać danych. Czy jest sposób na odzyskanie ich? Prawdopodobnie ktoś użył DiskPart.

Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Slika

Re: WDC WD15EARS - brak partycji

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 28 Marec 2014, 14:22

#2 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

Napisal/-a Vogelek23 28 Marec 2014, 15:30
Proszę wykonać screen z przystawki Zarządzanie komputerem (START -> PPM na "Komputer" -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami).

#3 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

Napisal/-a SidNet 28 Marec 2014, 15:36
Slika

#4 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

Napisal/-a Vogelek23 28 Marec 2014, 15:42
Jeśli nie chcesz utracić danych, od razu wykonaj kopię posektorową dysku.
Zapewne Kolega "arvika" powiesi zaraz na mnie stado psów, ale ja ostatnio w identycznym przypadku przywróciłem zagubione partycje programem Partition Table Doctor. Żadne dane przy tym nie ucierpiały, choć nie wiem, jak będzie w Twoim przypadku - zatem proszę traktować moją podpowiedź jako ostateczność.

#5 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

Napisal/-a apyrous 30 Marec 2014, 18:04
Ile w rzeczywistości posiadałeś partycji?

#6 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

Napisal/-a arvika 30 Marec 2014, 23:26
Przeskanuj dysk w DMDE po NTFS i jak skończy otwórz znalezione Volumeny.

#7 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

Napisal/-a SidNet 31 Marec 2014, 10:54
Partycji było 4. Przy skanowaniu po NTFS, sypało błędami i zawieszał się program. Partition Table Doctor także nie dał sobie rady. Odzyskałem partycje przez program Acronics, jednak tylko na jednej są dane. Reszta całkowicie pusta.

#8 Re: WDC WD15EARS - brak partycji 

Napisal/-a arvika 31 Marec 2014, 11:41
Skontaktuj się ze mną na PW. Sprawdzę to przez Teamviewera.

#9 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

Napisal/-a SidNet 1 April 2014, 16:06
Dzięki pomocy Kolegi "arvika" dane odzyskane z partycji, co ważne przy zachowaniu struktury katalogów :)
Dziękuję serdecznie Koledze za pomoc. Profesjonalizm w pełnym tego słowa znaczeniu.
Pozdrawiam

Re: WDC WD15EARS - brak partycji

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 1 April 2014, 16:06

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost