• WDC WD15EARS - brak partycji

Regole del forum:Clicca per leggere le regole del forum

1. Il titolo dell'argomento dovrebbe contenere il modello completo del supporto dati e la breve descrizione del problema.
  2. ToIl messaggio dell'argomento dovrebbe contenere la descrizione estesa del problema, ciò che è stato verificato, le conclusioni e la domanda.
  3. È ASSOLUTAMENTE VIETATO caricare la documentazione completa. Puoi caricare solo la piccola parte della documentazione che semplifica la diagnostica o la riparazione. Non è consentito caricare più di una pagina completa di documentazione per singolo argomento.
  4. È consentito descrivere un solo dispositivo difettoso per singolo argomento - dovresti sempre aprire un nuovo argomento per ogni dispositivo successivo.

#1 WDC WD15EARS - brak partycji

da SidNet 28 marzo 2014, 14:22
Witam.
Mam problem z dyskiem. Nie wiem przez jakie działanie, zniknęły partycje na dysku. Posiadam DMDE w wersji prof. i "skopiowałem" dane z jednej partycji o nazwie "$Noname 04". Jednak, na dwóch pozostałych nie widać danych. Czy jest sposób na odzyskanie ich? Prawdopodobnie ktoś użył DiskPart.

Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Immagine

Re: WDC WD15EARS - brak partycji

da Google Adsense [BOT] 28 marzo 2014, 14:22

#2 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

da Vogelek23 28 marzo 2014, 15:30
Proszę wykonać screen z przystawki Zarządzanie komputerem (START -> PPM na "Komputer" -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami).

#3 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

da SidNet 28 marzo 2014, 15:36
Immagine

#4 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

da Vogelek23 28 marzo 2014, 15:42
Jeśli nie chcesz utracić danych, od razu wykonaj kopię posektorową dysku.
Zapewne Kolega "arvika" powiesi zaraz na mnie stado psów, ale ja ostatnio w identycznym przypadku przywróciłem zagubione partycje programem Partition Table Doctor. Żadne dane przy tym nie ucierpiały, choć nie wiem, jak będzie w Twoim przypadku - zatem proszę traktować moją podpowiedź jako ostateczność.

#5 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

da apyrous 30 marzo 2014, 18:04
Ile w rzeczywistości posiadałeś partycji?

#6 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

da arvika 30 marzo 2014, 23:26
Przeskanuj dysk w DMDE po NTFS i jak skończy otwórz znalezione Volumeny.

#7 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

da SidNet 31 marzo 2014, 10:54
Partycji było 4. Przy skanowaniu po NTFS, sypało błędami i zawieszał się program. Partition Table Doctor także nie dał sobie rady. Odzyskałem partycje przez program Acronics, jednak tylko na jednej są dane. Reszta całkowicie pusta.

#8 Re: WDC WD15EARS - brak partycji 

da arvika 31 marzo 2014, 11:41
Skontaktuj się ze mną na PW. Sprawdzę to przez Teamviewera.

#9 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

da SidNet 1 aprile 2014, 16:06
Dzięki pomocy Kolegi "arvika" dane odzyskane z partycji, co ważne przy zachowaniu struktury katalogów :)
Dziękuję serdecznie Koledze za pomoc. Profesjonalizm w pełnym tego słowa znaczeniu.
Pozdrawiam

Re: WDC WD15EARS - brak partycji

da Google Adsense [BOT] 1 aprile 2014, 16:06