• Jakie thermopady stosować

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Jakie thermopady stosować

marianoitaliono 20 Листопада 2010, 17:56
Witam ,
zwracam się do Kolegów z pytaniem jakie thermopady stosujecie ?
Pytam ponieważ ostatnio zakupiłem w Cooling.pl takie z firmy 3M ( http://www.cooling.pl/pasty-i-kleje,kategoria,44.html) i mam mieszane uczucia tzn. dwa padnięcia ( GF7300 oraz MCP61) w bardzo krótkim czasie od naprawy.Niestety nie sprawdzałem ich temperatury po założeniu tych padów 3M więc nie wiem jak było.Wiem , że różnią się troszkę od tych niebieskich oryginałów najczęściej spotykanych.
Proszę o podpowiedź jakich sami używacie i co sądzicie o 3M-5590H ? Jest dostępna w TME ale cena niezła choć to naprawdę duży kawał pada tzn. 0,24x1m .
Dziękuję i pozdrawiam.

Re: Jakie thermopady stosować

Google Adsense [BOT] 20 Листопада 2010, 17:56

#2 Re: Jakie thermopady stosować

Usunięty Użytkownik 402 20 Листопада 2010, 19:02
Termopad to jedno, temperatura osiągana przez układ w czacie pracy to drugie, a po trzecie skąd wiesz że to nie wina układów? Większość tego za co grubą kasę płacimy to totalny szmelc.

#3 Re: Jakie thermopady stosować

marianoitaliono 20 Листопада 2010, 19:13
Racja , święta racja ale chodzi mi konkretnie o pady jakich stosujecie i jest ok ? Przecież często pad jest umęczony i trzeba go założyć ale co wybrać ? Nawet te z " wykopalisk " kiedyś się kończą.

#4 Re: Jakie thermopady stosować  [РІШЕНО]

kangunga 20 Листопада 2010, 19:26
Używam tez termopadów firmy 3M, ale o innych symbolach 8810 (0, 25mm), 8940 (0, 19mm), 9889FR (1mm), 5595 (2mm), 5590H (1mm) . Te różowe przerabiałem kiedyś i nie są takie złe według specyfikacji 3M mają bardzo dobrą przewodność cieplną. Jeśli padły Ci chipsety nie wydaje mi się, aby termopady były tego powodem. Długo testowałem na różnym sprzęcie przed zastosowaniem. Testy, jakie przeprowadzałem to bezpośrednio na specjalnym podgrzewaczu zdjęcie poniżej. Jedyna i najważniejsza wada to cena, trzeba zamówić duże ilości, aby się opłacało. Udało mi się dotrzeć do źródła 3M i kupuje bezpośrednio musiałem zamówić całą rolkę 33m bieżące, jak by ktoś był zainteresowany to odsprzedam trochę. Z oferty 3M wybrałem te najczęściej stosowane, czyli 8810, 5590H, 5595.
Зображення

Re: Jakie thermopady stosować  [РІШЕНО]

Google Adsense [BOT] 20 Листопада 2010, 19:26

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість