Witam, mam następujący problem. Laptop działał normalnie choć często zamulał, dość mocno się grzał przy jałowej pracy systemu a także nieraz uruchamianie systemu trwało 15min. Dodam, że laptop zaliczył 2 upadki z niewysokiej odległości w czasie 2 lat użytkowania oraz pół roku temu pozostawiony na pościeli przegrzał się. Wszytko było w porządku do momentu niedawno kiedy postanowiłem uruchomić ponownie system gdyż bardzo był zamulony, system zamknął się i ponownie uruchomił się laptop lecz wszystkie kontrolki się świeciły, dysk chodził a brakowało obrazu i podświetlenia matrycy występuje też brak wyjścia video przez złącze VGA. Zaznaczam że przy starcie BIOSU nie pojawia się charakterystyczna melodyjka który była włączona w biosie. Podejrzewam że BIOS gdzieś zatrzymuje się w procedurach POST.
Moje pytanie jest następujące: Podejrzewam że trzeba zrobić reballing chipsetu Nvidia lub wymienić go na nowy. Czy ten objaw może być spowodowany inną przyczyną niż zimne luty pod grafiką?
Model Chipsetu N10M-GS-B-A2
Za odpowiedź dziękuję.
Moje pytanie jest następujące: Podejrzewam że trzeba zrobić reballing chipsetu Nvidia lub wymienić go na nowy. Czy ten objaw może być spowodowany inną przyczyną niż zimne luty pod grafiką?
Model Chipsetu N10M-GS-B-A2
Za odpowiedź dziękuję.