• Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the full model of data carrier and the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem, what was checked, your conclusions and the question.
  3. Uploading of any complete instruction/schematics files is STRICTLY PROHIBITED. You can only upload the small portion of documentation which simplifies the diagnostics/repair. You are not allowed to upload more than one complete page of instruction/schematic per single topic.
  4. It is only allowed to describe one faulty device per topic - you should always open a new topic for each subsequent device.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

by adamex 8 September 2013, 10:39
Witam,

Chciałem się zapytać czy jest jakaś legalna opcja aby aktywować system na laptopie z wytartą COA bez partycji recovery? Laptop To Packard Bell TJ74, naklejka COA wytarta nie da się nic rozczytać.
Na portalach aukcyjnych sprzedają bazy do tych laptopów z COA jak to się ma z legalnością?
Czytałem też aby zapytać o kopie recovery na dvd od producenta laptopa, czy klucz jest zapisany jakoś na takim dvd?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

by Google Adsense [BOT] 8 September 2013, 10:39

#2 Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

by iras72 8 September 2013, 12:59
Witam, pytałem o taka opcję w Microsoft. Jest w Częstochowie firma która sprzedaje takie systemy do regenerowanych komputerów, cena około 220zł.

#3 Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

by jurek1980 8 September 2013, 19:18
Wydaje mi się, że nalepianie nalepek nie jest prawidłowym działaniem. Ja skupiłbym się na zakupieniu / zdobyciu nośnika do przywrócenia fabrycznego OS. Taki nośnik współgra wtedy z zapisanym w bios OEM String i system dzięki temu aktywowany jest automatycznie.

#4 Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

by Cyb0rg 12 October 2013, 11:57
Najtańszy sposób to jak pisze @jurek1980
Każdy inny sposób który wiąże się z wykupieniem (odzyskaniem) płyty recovery - jest kosztowny.
Parę razy mi się zdarzyło że system poszedł i nie wołał aktywacji z zupełnie innej płyty z Windows 7 (nie z recovery).
Więc warto spróbować nawet ze zwykłej (tylko OEM) płyty ;)

Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

by Google Adsense [BOT] 12 October 2013, 11:57
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).