• Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити повну модель носія інформації та короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми, ваші висновки та питання.
  3. Завантаження повних файлів інструкцій/схем СУВОРО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете завантажити лише невелику частину документації, яка спрощує діагностику/ремонт. Вам не дозволяється завантажувати більше однієї повної сторінки інструкцій/схем на одну тему.
  4. Дозволяється описувати лише один несправний пристрій в одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

adamex 8 Вересня 2013, 10:39
Witam,

Chciałem się zapytać czy jest jakaś legalna opcja aby aktywować system na laptopie z wytartą COA bez partycji recovery? Laptop To Packard Bell TJ74, naklejka COA wytarta nie da się nic rozczytać.
Na portalach aukcyjnych sprzedają bazy do tych laptopów z COA jak to się ma z legalnością?
Czytałem też aby zapytać o kopie recovery na dvd od producenta laptopa, czy klucz jest zapisany jakoś na takim dvd?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

Google Adsense [BOT] 8 Вересня 2013, 10:39

#2 Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

iras72 8 Вересня 2013, 12:59
Witam, pytałem o taka opcję w Microsoft. Jest w Częstochowie firma która sprzedaje takie systemy do regenerowanych komputerów, cena około 220zł.

#3 Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

jurek1980 8 Вересня 2013, 19:18
Wydaje mi się, że nalepianie nalepek nie jest prawidłowym działaniem. Ja skupiłbym się na zakupieniu / zdobyciu nośnika do przywrócenia fabrycznego OS. Taki nośnik współgra wtedy z zapisanym w bios OEM String i system dzięki temu aktywowany jest automatycznie.

#4 Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

Cyb0rg 12 Жовтня 2013, 11:57
Najtańszy sposób to jak pisze @jurek1980
Każdy inny sposób który wiąże się z wykupieniem (odzyskaniem) płyty recovery - jest kosztowny.
Parę razy mi się zdarzyło że system poszedł i nie wołał aktywacji z zupełnie innej płyty z Windows 7 (nie z recovery).
Więc warto spróbować nawet ze zwykłej (tylko OEM) płyty ;)

Re: Jest jakaś legalna opcja aby aktywować windows 7 bez COA i partycji recovery?

Google Adsense [BOT] 12 Жовтня 2013, 11:57
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей