#1 Msi vr601x, płyta ms-16371 ver 1.0, problem z zasilaniem
przez Usunięty Użytkownik 402 • 25 października 2010, 17:09
Laptop po malutkim zalaniu, uszkodzone zasilanie przetwornicy cpu i troszkę drobnicy na płycie. W stanie obecnym działa na akumulatorze i zasilaczu, ładowanie też działa.
Wykryłem jeden mały mankament dotyczący zasilania, jeżeli uruchomi się go z akumulatorem i podłączonym zasilaczem to jak się odłączy zasilacz to następuje gwałtowne wyłączenie zasilania i samostart od nowa. Po takim samostarcie jak podepnę zasilacz z powrotem wypnę to ten efekt już nie występuje. Tak samo nie występuje jak uruchomię laptopa z akumulatora - podłączanie wtyczki zasilacza nie ma żadnego wpływu na działanie komputera.
Nie chcę dalej kombinować bo nie mam przetwornic na podmianę.
Proszę o poradę na co zwrócić uwagę.
Wykryłem jeden mały mankament dotyczący zasilania, jeżeli uruchomi się go z akumulatorem i podłączonym zasilaczem to jak się odłączy zasilacz to następuje gwałtowne wyłączenie zasilania i samostart od nowa. Po takim samostarcie jak podepnę zasilacz z powrotem wypnę to ten efekt już nie występuje. Tak samo nie występuje jak uruchomię laptopa z akumulatora - podłączanie wtyczki zasilacza nie ma żadnego wpływu na działanie komputera.
Nie chcę dalej kombinować bo nie mam przetwornic na podmianę.
Proszę o poradę na co zwrócić uwagę.