• Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

by najdzik 30 June 2013, 23:28
Witam

Zakupiłem ostatnio stację LY-IR PRO SC v3.Do stacji była dołączona płyta ze sterownikami i oprogramowaniem.

Problem w tym że program do tej stacji nie działa, a dokładniej działa ale nie rysuje wykresu temperatury.
Wyczytałem gdzieś na forum że to znany problem a rozwiązaniem jest soft ze stacji ACHI (ACHI-IR Soft).

Jeżeli byłaby taka możliwość to czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi podesłać soft od stacji ACHI lub chociaż działający do stacji LY.

Ew. można zostawić na forum, tak żeby komuś innemu się przydał.

Ja przekopałem chyba cały internet w poszukiwaniu softu ACHI IR SOFT jednak bez efektów.

Re: Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

by Google Adsense [BOT] 30 June 2013, 23:28

#2 Re: Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

by gathor 1 July 2013, 00:50
najdzik wrote:Ja przekopałem chyba cały internet w poszukiwaniu softu ACHI IR SOFT jednak bez efektów.

Czy aby na 100% cały? Mi to zajęło mniej niż 10 sekund.
http://www.datacentre.thebgastation.com/control-soft/achi-soft/

#3 Re: Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

by najdzik 1 July 2013, 01:09
gathor wrote:
najdzik wrote:Ja przekopałem chyba cały internet w poszukiwaniu softu ACHI IR SOFT jednak bez efektów.

Czy aby na 100% cały? Mi to zajęło mniej niż 10 sekund.
http://www.datacentre.thebgastation.com/control-soft/achi-soft/

Tak, na 100% cały.Byłem i na tej stronie ale...Oops! That page cannot be found.

:)

-- Dodano: poniedziałek, 1 lip 2013, 16:11 --

Dziękuje koledze proservice za przesłanie działającego programu do stacji.

Soft wrzucam na forum, w razie gdyby ktoś chciał skorzystać.

Program działa rewelacyjnie z moją stacją LY-IR-PRO-SC v3

-- Dodano: poniedziałek, 1 lip 2013, 22:35 --

Nie do końca działa ten program.

Soft się łączy, rysuje wykres, i działa bardzo szybko i sprawnie, ale jak chcę wysłać ustawienia profilu to sprawa ma się następująco:

- dla parametru np. r1=1,00 softy wysyła ustawienia r1=3,00
- nie da się wpisać w soft ustawienia r1=0,45 ponieważ nie przyjmuje on przecinka, a gdy wpisze się kropkę to przy wysyłaniu wywala błąd że nie ma takiego parametru.

Jakieś pomysły ??

Może ktoś dorzuci inny soft lub soft od AHCI ??

You have to be logged in to view the files attached to this post.

Re: Czy ktoś posiada soft do stacji ACHI lub działający do LY

by Google Adsense [BOT] 1 July 2013, 01:09
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).