Laptopa używałem jako komputera roboczego a dokładnie samej płyty głównej podpiętej kablem HDMI do monitora oraz myszka i klawiatura na usb. Pewnego dnia płyta przestała wyświetlać obraz na monitorze brak obrazu na wyjściu HDMI jak i na VGA. Niestety nie posiadam matrycy do tego laptopa nie mam jak sprawdzić czy na matrycy się coś wyświetla. Po wciśnięciu przycisku power płyta uruchamia się wentylator się kreci. Wszystkie napięcia obecne. Zasilanie procesora, pamięci 3,3V oraz 5V płyta staję na poborze prądu około 650mA. po podłączeniu klawiatury wciskając klawisze "CAPS LOCK", "NUM LOCK" diody na klawiaturze oraz na płycie głównej od tych klawiszy sygnalizują ich wciśniecie. Płyta również reaguję na wciśnięcie kombinacji ALT+CTRL+DEL spadkiem poboru prądu do 400mA następnie skokiem do 880mA a następnie pobór stabilizuje się na około 650mA. Po przeprogramowaniu biosu płyta zachowuję się dokładnie tak samo. Ram i procesor również podmieniłem, efekt bez zmian. Gdzie dalej szukać problemu.
Laptop:
MEDION akoya E6232
Płyta 11296-2 48.4UY01.021
Procesor: intel i3
KBC NUVOTON PCE885PA0DX
Laptop:
MEDION akoya E6232
Płyta 11296-2 48.4UY01.021
Procesor: intel i3
KBC NUVOTON PCE885PA0DX