Witam
Mam problem z macbookiem model 1278 oznaczenie z płyty 820-2936-B.
Na początku zupełny brak audio, w raporcie systemowym kodek niewykrywany.
Stwierdziłem brak zasilania układu (4,5V) wymieniłem scalak za to odpowiedzialny, kodek pojawił się w systemie.
Nadal jednak brak dźwięku na głośnikach i wyjściu audio. Dźwięk natomiast działał bez zastrzeżeń po HDMI.
Postanowiłem wymienić scalak CS 4206BCNZ ale po wymianie układ był zupełnie niewykrywany.
Zakupiłem drugi sytuacja identyczna.
Wlutowałem fabryczny - nadal działa po HDMI.
Wlutowałem CS 4206ACNZ z innego macbooka - na głośnikach dźwięk się pojawiła ale mocno zniekształcony.
Zamówiłem scalaki u chińczyka (żeby były z innego źródła niż wcześniej) dzisiaj przyszły zalutowałem i brak kodeka.
Zaktualizowałem SMC do najnowszego i EFI brak zmian.
Liczę na jakiekolwiek sugestie i wskazówki. Z góry dzięki.
Mam problem z macbookiem model 1278 oznaczenie z płyty 820-2936-B.
Na początku zupełny brak audio, w raporcie systemowym kodek niewykrywany.
Stwierdziłem brak zasilania układu (4,5V) wymieniłem scalak za to odpowiedzialny, kodek pojawił się w systemie.
Nadal jednak brak dźwięku na głośnikach i wyjściu audio. Dźwięk natomiast działał bez zastrzeżeń po HDMI.
Postanowiłem wymienić scalak CS 4206BCNZ ale po wymianie układ był zupełnie niewykrywany.
Zakupiłem drugi sytuacja identyczna.
Wlutowałem fabryczny - nadal działa po HDMI.
Wlutowałem CS 4206ACNZ z innego macbooka - na głośnikach dźwięk się pojawiła ale mocno zniekształcony.
Zamówiłem scalaki u chińczyka (żeby były z innego źródła niż wcześniej) dzisiaj przyszły zalutowałem i brak kodeka.
Zaktualizowałem SMC do najnowszego i EFI brak zmian.
Liczę na jakiekolwiek sugestie i wskazówki. Z góry dzięki.