• KINGBO RMA-218 - Opinie

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 KINGBO RMA-218 - Opinie

przez kamil198405 10 kwietnia 2011, 10:19
W zaistniałej sytuacji spowodowanej zamówieniem przez kolegę tumpio w/w flux'ów chciałbym poznać opinie kolegów którzy już używali tego topnika, do warton'a zraziłem się ostatnio i dlatego zależy mi aby zmienić topnik a ten odpowiada mi cenowo.

Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

przez Google Adsense [BOT] 10 kwietnia 2011, 10:19

#2 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

przez danb 10 kwietnia 2011, 10:29
Co kolegę zraziło w Wartonie ??

#3 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

przez arvika 10 kwietnia 2011, 10:43
Używam tego topnika głównie do wylutu i dodaję go podczas czyszczenia padów. Po wystygnięciu tworzy szklistą, twardą powłokę. Zapach i konsystencja nie najgorsze. Do kładzenia kul i lutowania używam Wartona.

#4 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

przez kamil198405 10 kwietnia 2011, 10:43
Warton jest zbyt agresywny zdarza się iż odparza mi pady lub lakier pod układem, możliwe że jest to wina zbyt długiego przetrzymywania topnika otwartego ale teraz przesiadłem się na amtech 559 oraz kestera i efekt ten nie występuję tylko ta cena tych topników

#5 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

przez kmkm2 10 kwietnia 2011, 11:15
Używałem tego topnika i wluty odbywały się bez problemu.

#6 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

przez kamil198405 10 kwietnia 2011, 11:23
A co z zapachem czy da się go znieść ? a jeżeli chodzi o mycie płyty ciężko go domyć?

#7 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

przez kmkm2 10 kwietnia 2011, 11:28
Wacik z izopropanolem wystarczy, schodzi całkiem dobrze. Jak się go za dużo nie nałoży to nie ma problemu przy wlutach.

Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

przez Google Adsense [BOT] 10 kwietnia 2011, 11:28