English Polski Русский Slovenščina Deutsch (Du)
  • iPhone 6 - problem z ładowaniem

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

  1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe płyty głównej (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego płyty, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie możesz znaleźć oznaczenia, powinieneś zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także wsadów BIOS (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 iPhone 6 - problem z ładowaniem


przez Zinyx 24 grudnia 2019, 11:05
Witam, chciał bym się spytać doświadczonych kolegów czy to uszkodzony tristar ?

iPhone 6 płyta 820-3486-A

Gdy telefon jest wyłączony, włączam zasilacz laboratoryjny (ustawiony na 5V/2A), telefon się włącza i pobiera przez kilka sekund 98 mA następnie spada do zera i dalej bootuje . Gdy telefon się uruchomi znów pobiera tym razem 89 mA, po wyłączeniu telefonu ręcznie, pobierany prąd wzrasta do 448 mA. wyłączenie i ponowne włączenie zasilacza zaczyna znów od 89 mA i startowanie telefonu.
Ikony ładowania brak.

Pod ładowarką ikona jest, ładuje.

film > https://vimeo.com/381294402

Płyta pod zasilaczem pobiera 1 mA, po naciśnięciu przycisku power prąd ~ 120mA gdy telefon się uruchamia, prąd ~ 120-250 mA, gdy jest ponad 250 mA załącza się wyświetlacz.

film > https://vimeo.com/381299753

Re: iPhone 6 - problem z ładowaniem


przez Google Adsense [BOT] 24 grudnia 2019, 11:05

#2 Re: iPhone 6 - problem z ładowaniem


przez RafalB 1 stycznia 2020, 14:45
Płyta podczas startu powinna pobierać prąd w przedziale 50-80mA, jeżeli u Ciebie jest 120mA to jest problem ale czy to jest właśnie Tristar to zdalnie trudno jednoznacznie powiedzieć, najczęściej tak. Sprawdź jeszcze dolną taśmę

#3 Re: iPhone 6 - problem z ładowaniem


przez Zinyx 4 stycznia 2020, 14:54
Płyta wymontowana, zmierzony spadek napięcia na padach Test Point w rogu pod złączem J1817 na drugiej stronie płytki:

TP2526 - 499
TP2527 - 499
TP2524 - 721
TP2523 - 721
TP2545 - 394
TP2521 - 719
TP2522 - 719

ZXW pokazuje inne wartości niż Phoneboard, WuXinJi i nie wiem teraz
Według WuXinJi:
TP2526 - 499/563
TP2527 - 499/554
TP2524 - 721/840
TP2523 - 721/840
TP2545 - 394/408
TP2521 - 719/840
TP2522 - 719/840


I mam też pytanie - jeśli chcę sprawdzić jaki prąd ładowania pobiera iPhone, muszę mieć jakieś specjalne kable typu iBoot ?
Bo mam tylko żeńskie gniazdo USB podpięte bezpośrednio pod zasilacz (plus i minus) i wpięty w nie kabel lightning.
Na zasilaczu pokazuje prąd pobierania 90mA i brak ikony ładowania, pod ładowarką informacja o ładowaniu jest i ikona też.

Re: iPhone 6 - problem z ładowaniem


przez Google Adsense [BOT] 4 stycznia 2020, 14:54
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

_______________________________
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zabrania się kopiowania jakichkolwiek treści i elementów witryny bez zezwolenia.
Wszelkie opublikowane na tej stronie znaki handlowe, nazwy marek, produktów czy usług należą do ich prawnych właścicieli i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.