Laptop jak w temacie.
płyta główna LA-C701P
GPU Radeon
multikontroler KB9022Q D
Charger BQ735
Laptop trafił do mnie z objawem rozładowanej baterii.
Po podpieciu ładowarki (było ich kilka) zaczyna ładowanie i podnosi baterię a po chwili trwającej kilka minut) zaczyna rozładowywanie baterii.
Jak windows pracuje i laptop ma odpalony batterymonitor to pokazuje pobór mocy rzędu 14-15W , w chwili gdy przestaje ładować pobór mocy pokazuje 700W !!!
Rezystory pomiarowe 0,01 ohm wygladają na ok.
napiecie z zasilacza ok. nie ma przywarcia na pinie kontrolnym ładowarki.
Spotkał się ktoś z takim objawem ?
Wymieniłem BQ735 na drugi
Efekt ten sam.... podpinam zasilacz przez chwilę pokazuje prawidłowe parametry ładowania i ładuje... po chwili wyskakuje, że laptop pobiera + 700W, jak odepne ładowarkę to pokazuje rozładowywanie -700W....
Linia ADP_ID jest ok.
płyta główna LA-C701P
GPU Radeon
multikontroler KB9022Q D
Charger BQ735
Laptop trafił do mnie z objawem rozładowanej baterii.
Po podpieciu ładowarki (było ich kilka) zaczyna ładowanie i podnosi baterię a po chwili trwającej kilka minut) zaczyna rozładowywanie baterii.
Jak windows pracuje i laptop ma odpalony batterymonitor to pokazuje pobór mocy rzędu 14-15W , w chwili gdy przestaje ładować pobór mocy pokazuje 700W !!!
Rezystory pomiarowe 0,01 ohm wygladają na ok.
napiecie z zasilacza ok. nie ma przywarcia na pinie kontrolnym ładowarki.
Spotkał się ktoś z takim objawem ?
Wymieniłem BQ735 na drugi
Efekt ten sam.... podpinam zasilacz przez chwilę pokazuje prawidłowe parametry ładowania i ładuje... po chwili wyskakuje, że laptop pobiera + 700W, jak odepne ładowarkę to pokazuje rozładowywanie -700W....
Linia ADP_ID jest ok.