#1 dv6700 at6 nie startuje system, nie potrafi bootować z dvd [ROZWIĄZANY]
przez daner0 • 30 czerwca 2011, 14:18
Mam problem z ów lapkiem. Płyta główna at6 nigdy wcześniej nie robiona. Najpierw problemem były artefakty. Podgrzałem układ grafiki GFGO7400-B-N-A3 problem znikł więc dalej zabrałem się za ściąganie kleju i reball. Wszystko poszło raczej ładnie, zero urwanych padów wszystko czysto. Wlutowałem, odpalam na stole, obraz ok. Poskładałem lapka i wyskoczyły kwiatki. Obraz oczywiście nadal jest natomiast za każdym razem przy ładowaniu win xp wywala blue screena i reset. Próbowałem uruchomić hirens, nie bootował, próbowałem erdcommander - udało się zabootować za 5 razem i tylko ten jeden raz natomiast nie wykrył w ERD żadnych zainstalowanych systemów. Płyta instalacyjna też nie coś czyta i dalej nie bootuje. Podmieniałem napędy - bez zmian. Zastanawiam się czy może to być wina iż zaraz obok układu GFGOxxxxxx znajduję się któryś most (niestety nie można z niego odczytać oznaczeń). Być może trochę się przygrzał? Profil mam dobry. Robiliśmy już na nim dziesiątki płyt różnego rodzaju. Ów most znajdujący się obok okleiłem taśmą (kapton chyba się zwie). Proszę kolegów o pomoc bo przez tego hp'ka stoi mi cała robota a klient miał już odebrać. Jak to dalej diagnozować i co podejrzewać?
-- czwartek, 30 cze 2011, 13:56 --
W biosie wystarczyło zmienić ustawienia sata
puki co wszystko działa. Był windows xp a lapek dedykowany na win vista więc tu był problem. Jeszcze później napisze co z napędem.
-- czwartek, 30 cze 2011, 13:56 --
W biosie wystarczyło zmienić ustawienia sata