#1 Acer Aspire R5-571TG Pegatron P5RCJ 2.0 - Brak obrazu
przez Usunięty Użytkownik 57118 • 31 maja 2022, 10:14
Cześć,
Mam problem z Acer Aspire R5-571TG z płytą główną Pegatron P5RCJ Rev. 2.0
Laptop po uruchomieniu nie dawał oznak życia poza kręceniem wentylatorem oraz podświetleniem klawiatury i diód.
Po wyciągnięciu baterii BIOS laptop prawidłowo zresetował ustawienia i po 2 resecie włączył się i dało się na nim pracować.
Niestety po jego wyłączeniu sytuacja powtórzyła się, lecz teraz wyciągnięcie baterii CMOS powoduje jedynie, że włącza się od razu po włożeniu zasilacza ale nie resetuje.
Próbowałem zaprogramować kość BIOS wsadem p5hcj rev.2.0 z clear ME.
Laptop reaguje na ten wsad, resetuje się, lecz nie dwa razy a jedynie raz po czym pracuje jedynie wentylator, podświetlenie klawiatury i led a podświetlenia i innych oznak pracy brak.
Podam rezystancję na cewkach, napięcia po włączeniu płyty, lecz zanim to zrobię chciałbym zapytać czy wsad nie musi być typowo pod P5RCJ Rev. 2.0?
Bardzo ciężko go znaleźć w internecie pod integrę z i5-7gen.
Podejrzewam, że sprzęt działa poprawnie, lecz coś z tym wsadem bios jest nie tak.
Bardzo proszę o wskazówki.
Dodam, że laptop reaguje prawidłowo na włącznik.
Pobór prądu, gdy uruchomiony - 0,625A
Pobór prądu, gdy wyłączony - 0,012A

Tutaj jest brak napięcia na cewce JP8003
Mam problem z Acer Aspire R5-571TG z płytą główną Pegatron P5RCJ Rev. 2.0
Laptop po uruchomieniu nie dawał oznak życia poza kręceniem wentylatorem oraz podświetleniem klawiatury i diód.
Po wyciągnięciu baterii BIOS laptop prawidłowo zresetował ustawienia i po 2 resecie włączył się i dało się na nim pracować.
Niestety po jego wyłączeniu sytuacja powtórzyła się, lecz teraz wyciągnięcie baterii CMOS powoduje jedynie, że włącza się od razu po włożeniu zasilacza ale nie resetuje.
Próbowałem zaprogramować kość BIOS wsadem p5hcj rev.2.0 z clear ME.
Laptop reaguje na ten wsad, resetuje się, lecz nie dwa razy a jedynie raz po czym pracuje jedynie wentylator, podświetlenie klawiatury i led a podświetlenia i innych oznak pracy brak.
Podam rezystancję na cewkach, napięcia po włączeniu płyty, lecz zanim to zrobię chciałbym zapytać czy wsad nie musi być typowo pod P5RCJ Rev. 2.0?
Bardzo ciężko go znaleźć w internecie pod integrę z i5-7gen.
Podejrzewam, że sprzęt działa poprawnie, lecz coś z tym wsadem bios jest nie tak.
Bardzo proszę o wskazówki.
Dodam, że laptop reaguje prawidłowo na włącznik.
Pobór prądu, gdy uruchomiony - 0,625A
Pobór prądu, gdy wyłączony - 0,012A

Tutaj jest brak napięcia na cewce JP8003