• Problem z odesłaniem akumulatora

#1 Problem z odesłaniem akumulatora

przez Bane24 21 września 2025, 10:52
Witam !!!

Kilka dni temu zakupiłem akumulator przez internet firmy VARTA 12V 125Ah 950A (35kg) dostarczył mi go kurier, okazało się że jest on za duży muszę go oddać.Mam pytanie który przewoźnik może go przewieść od osoby prywatnej ???

Pozdrawiam Piotr.Ko

Re: Problem z odesłaniem akumulatora

przez Google Adsense [BOT] 21 września 2025, 10:52

#2 Re: Problem z odesłaniem akumulatora !!!

przez Vogelek23 21 września 2025, 11:07
Jaka firma kurierska przywiozła Ci ten akumulator? Ta sama go odbierze.

#3 Re: Problem z odesłaniem akumulatora !!!

przez Bane24 21 września 2025, 11:25
InPost kurier go przywiózł.W sklepie którym go kupiłem powiedzieli mi że muszę go dostarczyć do nich we własnym zakresie. Jako osoba prywatna mogę wysłać paczkę do 25kg.

#5 Re: Problem z odesłaniem akumulatora

przez Bane24 21 września 2025, 19:40
Witam !!!

"Wysyłka akumulatora firmą DPD jest zabroniona ze względu na ryzyko związane z wyciekiem substancji żrących i zagrożeniem pożarowym, a także regulacje ADR dotyczące materiałów niebezpiecznych. Akumulatorów nie można wysyłać standardowymi przesyłkami kurierskimi. "

Mam pytanie która z powyższych firm pozwala na przewóz akumulatora ???

Pozdrawiam Piotr Ko

Re: Problem z odesłaniem akumulatora

przez Google Adsense [BOT] 21 września 2025, 19:40