#1 Dell Latitude E6530 - wolna reakcja po naciśnięciu klawiszy - uszkodzony KBC
przez wygis • 31 grudnia 2021, 10:04
Zakupiłem laptopa Dell Latitude E6530 Core i5 3320M Płyta: LA-7761P w celach nauki/testów z informacją o migoczącym ekranie. Nie mogę go jednoznacznie zdiagnozować także muszę skorzystać z doświadczania kolegów. Ekran jednak nie migocze ale po rozebraniu stwierdziłem zalanie jednak plama jest tylko pod klawiaturą (klawiatura oryginalna też działa) nie widać śladów na palmrest oraz płycie - folia na płycie nie odklejana od nowości. Płyta ok żadnych przebarwień, wypaleń czy uszkodzeń. Laptop normalnie działa wszystkie urządzenia zainstalowane poprawnie żadnych błędów nie zamula nie przegrzewa się wszystkie diody widać i działają ładowanie baterii jest. Jedyne co nie do końca działa to po wciśnięciu klawisza pojawia się on z opóźnieniem na ekranie i tylko raz nawet jak jest wciśnięty. Kupiłem nową klawiaturę i to samo. Klawiatura zewnętrzna działa bez problemów. Pod Windows z myszą nie ma problemów w bios/uefi mysz już bardzo wolno się poruszą. Wydaje mi się że chyba KBC do wymiany (albo wsad) no ale nie ma jednoznacznych objawów. Dodam ze przestała (a działa) działać płytka dotykowa na palmrescie.
Mieliście może podobne objawy z uszkodzonym KBC ?
Mieliście może podobne objawy z uszkodzonym KBC ?