Witam!
Asus K50IJ
PN:60-NVKMB1000-C01 (0207A)
PT:N0AS0929MB0027607 69N0EJM10C01-01
Nie działa żaden port USB.
Dodam, że prześledziłem podobne wątki.
Napięcie 5V dochodzi do wszystkich 4 portów. 2 porty na płycie i 2 na złączu dodatkowym.
Mostek południowy wygrzany diagnostycznie - bez zmian.
Na portach głównych bez zwarć. Napięcia z pendrive: 5V 3,3V 0,65V 0V.
Na portach przy złączu znalazłem zwarcie do masy wszystkich 3 nóżek na układzie (diodzie) ochrony ESD.
Po wylutowaniu diody porty nie ruszyły. Nadal zwarcie do masy na padach 1 i 2 diody. 3 Pad zwarcie ustąpiło.
Napięcia na D+ i D- na tym porcie po włączeniu pendrive 3,3V - co sugeruje (czytając w podobnych tematach) usterkę SB Intel.
Czy jeszcze coś można sprawdzić - proszę o sugestie. Martwi mnie jeszcze to zwarcie do masy na jednym padzie układu diody ESD.
Być może tutaj jeszcze gdzieś leży przyczyna problemu.
Asus K50IJ
PN:60-NVKMB1000-C01 (0207A)
PT:N0AS0929MB0027607 69N0EJM10C01-01
Nie działa żaden port USB.
Dodam, że prześledziłem podobne wątki.
Napięcie 5V dochodzi do wszystkich 4 portów. 2 porty na płycie i 2 na złączu dodatkowym.
Mostek południowy wygrzany diagnostycznie - bez zmian.
Na portach głównych bez zwarć. Napięcia z pendrive: 5V 3,3V 0,65V 0V.
Na portach przy złączu znalazłem zwarcie do masy wszystkich 3 nóżek na układzie (diodzie) ochrony ESD.
Po wylutowaniu diody porty nie ruszyły. Nadal zwarcie do masy na padach 1 i 2 diody. 3 Pad zwarcie ustąpiło.
Napięcia na D+ i D- na tym porcie po włączeniu pendrive 3,3V - co sugeruje (czytając w podobnych tematach) usterkę SB Intel.
Czy jeszcze coś można sprawdzić - proszę o sugestie. Martwi mnie jeszcze to zwarcie do masy na jednym padzie układu diody ESD.
Być może tutaj jeszcze gdzieś leży przyczyna problemu.